Connect with us
Publicitate

Cultural

Muzeul de Istorie din Braşov nu participă la noaptea muzeelor

Publicat

pe

Publicitate

Noaptea Muzeelor la Brașov va fi cu lacătul pe ușile unor instituții de profil din oraș.

Pentru prima dată în ultimii 10 ani, cel puțin, unele muzee din Brașov nu vor fi deschise publicului, ci vor avea cel mult program de zi pentru vizitatori, ca o formă de protest pentru faptul că nu au fost rezolvate revendicările salariale ale angajaților din muzee.

Prima instituție care a anunțat oficial că nu participă la Noaptea Muzeelor este Muzeul Județean de Istorie, cu secțiile sale: Casa Sfatului, Bastionul Țesătorilor și muzeul de la Olimpia.

„Noi, care am făcut nopți albe pentru Olimpia, refuzăm Noaptea Muzelor 2024. Avem nevoie de solidaritate și înțelegere și vă mulțumim pentru asta. Ne solidarizăm cu revendicările legitime ale sectorului muzeal din România cu privire la creșterea salariilor angajaților la același nivel cu alte categorii profesionale similare. Nu mi se pare o cerere exagerată. Astfel, din păcate, pentru prima oară în ultimii 10 ani, nu vom participa la Noaptea Muzelor, un eveniment care anul acesta sigur nu mai este spre muzee și oamenii acestora”, a spus managerul Muzeului Județean de Istorie Brașov, Nicolae Pepene, potrivit Radio România Braşov FM.

Publicitate

Totuși, în 18 mai, va fi program de vizitare pe parcursul zilei, între orele 10 și 18, la Casa Sfatului și Bastionul Țesătorilor, și între 12 și 20, la Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ainstain 2

    15 mai, 2024 at 12:06 pm

    F bine ca noaptea brasovenii nu vine la muzee. Iei chefuieste sau trage un somn zdravan !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes