Turism
REŢETĂ CULINARĂ / Muşchiuleţ de porc cu hribi şi plăcintă de cartofi

Maestrul bucătar Nicolae Lupu vă propune pentru astăzi o reţetă gustoasă de muşchiuleţ de porc cu hribi şi plăcintă de cartofi.
INGREDIENTE
muşchiuleţ de porc 200 gr.
hribi 60 gr.
unt 10 gr.
cartofi 300 gr.
ou 3-4 buc.
cașcaval 50 gr.
sare şi piper după gust
usturoi 0,5 gr.
busuioc proaspăt 0, 1g
MOD DE PREPARARE
Muşchiuleţul de porc se condimentează cu sare, piper, ulei măsline, boia afumată şi se lasă circa 20 de minute la frigider. Apoi se introduce la cuptor timp de 20 de minute la temperatura de 180 grade cu cuptorul preîncălzit.
SOSUL DE HRIBI
Hribii se sotează cu untul, usturoiul, sarea, piperul şi smântâna dulce (32% grăsime, 40ml). Se fierbe sosul timp de 4-5 minute.
PLĂCINTA DE CARTOFI
Cartofii se curate, se spală la jet de apă rece, se taie felii subţiri. Caşcavalul se rade, se amestecă cu ouăle şi smântâna lichidă. Cartofii se așează pe forma cu hârtie pergament, se toarnă compoziția facută din cașcaval, ou şi smantana şi se introduce la cuptor circa 40 minute la temperatura de 150 grade. Apoi se ridică temperatura la 170 grade pentru cca. 25 minute.
VA DORESC POFTĂ BUNĂ!
Turism
FOTO / La Dino Parc Râșnov a ajuns cel mai înalt dinozaur din Sud-Estul Europei. Are o înălțime cât două girafe puse una peste alta

Din această săptămână, la Dino Parc Râșnov este expus cel mai înalt dinozaur din Sud-Estul Europei, un Diplodocus care se ridică la peste 11 metri deasupra pământului, o înălțime echivalentă a două girafe puse una peste cealaltă. Diplodocus face parte din familia sauropodelor, cele mai înalte creaturi care au existat vreodată pe Pământ.
„Ne-am propus ca în fiecare an să aducem câte un exponat excepțional. În urmă cu doi ani l-am adus pe Hatzegopteryx thambema, cel mai mare animal zburător ce a existat vreodată, descoperit chiar la noi, în România. În 2019 am profitat de extindere și de dublarea suprafeței parcului și am adus unul dintre cei mai mari dinozauri care a trăit vreodată, Seismosaurus, un gigant de 45 de metri. Anul acesta l-am adus pe Diplodocus, un dinozaur foarte înalt, de peste 11 metri înălțime. Iar planul nostru este să continuăm să investim în astfel de exponate, astfel încât vizitatorii noștri să poată vedea cu ochii lor aceste animale extraordinare care au trăit pe Pâmânt în urmă cu zeci de milioane de ani,” Adrian Apostu, Manager Dino Parc Râșnov.
Dino Parc Râșnov este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei și un muzeu în aer liber, unic în România. Parcul găzduiește peste 100 de dinozauri atestați științific, reproduși în mărime naturală, conform ultimelor descoperiri paleontologice. Printre cei 100 de dinozauri, la Dino Parc Râșnov este expusă reproducerea celui mai mare animal zburător din lume, Hatzegopteryx thambema, care putea face ocolul pământului în zbor fără oprire, dar și un meteorit real, extrem de rar, descoperit în România. Tot aici, vizitatorii îl pot găsi și pe Seismosaurus, uriașul sauropod de 45 de metri lungime, care crea un mic cutremur la fiecare pas.
Cel mai nou exponat de la Dino Parc Râșnov
Diplodocus a fost un dinozaur erbivor din familia sauropodelor, cele mai mari creaturi care au existat vreodată pe Pământ și a trăit, mai exact, cu 150-147 de milioane de ani în urmă, într-o zonă din nord-vestul Americii actuale, intens populată cu dinozauri de dimensiuni colosale. El se hrănea cu plante, în special cu frunzele din copaci, iar pentru asta avea un gât extrem de lung ce-l ajuta să ajungă la ele. Diplodocus avea și o coadă foarte lungă, compusă din 80 de vertebre, probabil, cea mai lungă din toate timpurile, pe care o folosea pentru a-și menține echilibrul când se ridica pe picioarele din spate ca să ajungă la coronamentul copacilor pentru a se hrăni. În această ipostază este reconstituit și noul exponat, pe care vizitatorii îl pot vedea la Dino Parc Râșnov.
Pe lângă dinozauri, în parc există un vulcan interactiv ce simulează o erupție și o platformă care exemplifică trei tipuri de cutremure: unul provocat de o erupție vulcanică, unul provocat de o turmă de Seismosauri care aleargă și un cutremur provocat de mișcarea plăcilor tectonice. Vizitatorii pot descoperi și 5 dinozauri animatronici care scot sunete terifiante, un cinematograf 360 de grade, o fereastră interactivă cu realitate augmentată și multe alte zone interactive, atât pentru cei mici cât și pentru adulți.
Turism
Sezonul de schi din Poiana Braşov s-ar putea prelungi pentru că starea pârtiilor este încă foarte bună

Având în vedere starea pârtiilor din Poiana Brașov, faptul că atât schiorii, cât și agenții economici respectă măsurile dispuse pentru reducerea riscului de răspândire a coronavirusului, dar și numărul, relativ mare pentru luna aprilie, a celor care doresc să schieze, Municipalitatea ia în calcul să prelungească sezonul de schi până la sfârșitul acestei luni.
„Legat de domeniul schiabil, am avut discuții cu cei care se ocupă de întreținerea pârtiilor, cu cei care se ocupă de transportul pe cablu, și cu cei din Poiană, astfel încât, cu siguranță, ne dorim să prelungim perioada în care vom putea schia. Luăm în calcul prelungirea sezonului de schi până la sfârșitul lunii, dar vom veni cu evaluări săptămânale, să constatăm care este starea pârtiilor. Cu siguranță săptămâna viitoare vom putea schia fără probleme în Poiana Brașov”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.
Conform viceprimarului, săptămânal, factorii implicați vor face o analiză a stării tehnice a pârtiilor și a modului în care turiștii și agenții economici respectă măsurile prevăzute în hotărârea nr. 1/2021 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, după care vor lua decizia prelungirii. În acest moment, decizia Municipalității este de a prelungi sezonul de schi până în data de 25 aprilie. Săptămâna viitoare se va face o nouă analiză și dacă cele două criterii – referitoare la măsurile anti-covid și la starea tehnică a pârtiilor – sunt îndeplinite, și va mai exista și cerere, atunci sezonul va putea fi prelungit până la sfârșitul lunii. Autoritățile iau în calcul, inclusiv, posibilitatea, din cauza reducerii stratului de zăpadă, închiderii doar a anumitor pârtii.
Conform Hotărârii CLSU nr. 1/2021, administratorul sistemului de transport pe cablu a creat culoare foarte lungi pentru schiori, în zona de așteptare. În același timp, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică unitățile de alimentație publică aflate la o distanță mai mică de 100 m de marginea pârtiei vând doar produse alimentare ambalate și băuturi non-alcoolice îmbuteliate, în regim take-away. Doar turiștii care sunt cazați în cabanele/hotelurile în care funcționează acele unități de alimentație publică pot fi serviți în regim normal.
Până la începutul acestei săptămâni s-au înregistrat aproape 2 milioane de treceri prin turnichete (1.955.483 de treceri).
Dacă ținem cont de faptul că restricțiile legate de pandemie au presupus și reducerea la jumătate a numărului de persoane transportate de instalațiile de transport pe cablu (în fiecare telegondolă este permis accesul a maxim 4 persoane în loc de 8, în telecabina Kanzel, maxim 20 din 45, cât este capacitatea în condiții normale, iar în telecabina Capra Neagră, maxim 30 de persoane, capacitatea normală fiind de 60 de persoane), și, implicit, creșterea timpului de așteptare, numărul mare de treceri prin turnichete confirmă faptul că Poiana Brașov rămâne cea mai atractivă stațiune montană, preferată de majoritatea turiștilor români.
Luna cu cele mai multe treceri prin turnichete, aproape 700.000, a fost luna februarie.
În acest moment se schiază pe toate pârtiile din Poiana Brașov: Kanzel, Lupului, Doamnei, Ruia, Drumul Roșu, Sulinar, Subteleferic, Bradul și Stadion.
Starea pârtiilor este bună, stratul de zăpadă are o grosime între 70 și 90 de centimetri. În această dimineață, la ora 9.00, temperatura în zona domeniului schiabil era 0 grade Celsius, dar în zilele următoare se anunță temperaturi negative, noapte, și ninsoare.
Funcționează următoarele instalații de transport pe cablu: telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunele Ruia și Lupului, teleschiurile Ruia și Bradul.
Turism
Pârtiile din Poiana Braşov sunt pline şi astăzi. Stratul de zăpadă măsoară între 40 de centimetri şi un metru

Weekendul înseamnă relaxare şi distracţie, iar pârtiile de la munte par şi astăzi locul potrivit pentru acest lucru, iar turiştii simt pe pielea lor.
În Masivul Postăvaru stratul de zăpada măsoară chiar şi un metru în unele zone, aşa că autorităţile au prelungit sezonul de schi.
Cu peste un metru de zăpadă în zona superioară a masivului Postăvarul și cu un ochi la rata de contaminare Covid, autoritățile au prelungit, și în mod formal, sezonul sporturilor de iarnă. La baza pârtiilor Subteleferic şi Drumul Roşu, stratul de zăpadă are aproximativ 40 de centimetri grosime. Este o zi numai bună pentru practicarea sporturilor de iarnă, iar pârtiile arată extrem de bine.
Pentru moment, termenul dat de autorităţi este de 18 aprilie, însă există şanse ca în masiv să se poată schia până la sfârșitul lunii. Termenul fixat în mod formal este relevant pentru schiori, câtă vreme de el depind valabilitatea cartelelor de transport pe cablu și operațiunile de întreținere a pârtiilor, relatează observatornews.ro.
-
Administrațieacum 2 zile
Vlad Voiculescu, demis de la Ministerul Sănătății după ce a refuzat demiterea brașovencei Andreea Moldovan. Replica premierului: „Atunci plecați amândoi”
-
Administrațieacum 3 zile
De mâine autobuzele RATBV merg pe un nou traseu. Se înfiinţează linia 620
-
Evenimentacum o zi
FOTO / Andreea Moldovan, așteptată acasă cu flori de brașoveni
-
Socialacum 3 zile
Tunelurile necunoscute săpate la ordinul lui Ceaușescu prin Munţii Făgăraş
-
Administrațieacum 2 zile
CJ: Anul viitor, de la 1 aprilie, vom avea curse aeriene internaţionale de pe Aeroportul Braşov. Primele zboruri vor fi pe rute interne
-
Evenimentacum 2 zile
FOTO – VIDEO / Dezastru provocat de un șofer în cartierul Noua. A lovit 12 maşini supărat că s-ar fi certat cu iubita. A fost scos cu forţa din maşină de martorii evenimentului
-
Evenimentacum o zi
Şoferul care a buşit 12 maşini în cartierul Noua este fiul unui important afacerist din Bucureşti. Avea o alcoolemie de 2.20 mg/litru
-
Socialacum 2 zile
Incidența scade la 5,2 în Brașov – Situația pe localități
Rețeta nu este completa. Lipsesc ingrediente iar unele nu sunt folosite. Smăntână lichida la plăcinta de cartofi iar busuiocul nu este folosit deloc spre exemplu.