Connect with us
Publicitate

Administrație

Municipalitatea investește peste 26 de milioane de lei pentru dotarea școlilor din Brașov cu echipamente IT

Publicat

pe

Publicitate

Autoritățile locale vor să doteze școlile din Brașov cu echipamente IT în valoare de 26,5 milioane de lei, bani proveniți din fonduri nerambursabile. Municipalitatea vrea să cumpere table interactive, proiectoare, ecrane de proiecție, camere web conferință, laptopuri, tablete grafice, computere, dar și tablete obișnuite care să fie folosite atât de elevi, cât și de profesori.

„Municipalitatea va investi 26,5 milioane de lei, fonduri nerambursabile, în achiziția de table interactive, proiectoare, ecrane de proiecție, camere web conferință, laptopuri, tablete grafice, computere și tablete. Într-o primă etapă am finalizat procedura de achiziție a tabletelor, iar din această săptămână am intrat în procedura de verificare a documentației DUAE pentru achiziția de echipamente IT care vor intra în dotarea școlilor. Vorbim de echipamente necesare unui sistem de educație modern în școlile brașovene, instrumente de care profesorii au nevoie pentru un act educațional digital de calitate. Finanțarea acestor achiziții se face cu fonduri nerambursabile, în care contribuția noastră este de 2%. Educația este un pilon important în dezvoltarea comunității, iar la Brașov creștem calitatea învățământului folosind bani nerambursabili”, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Inițial, acest proiect a fost gândit pentru achiziția de tablete pe care să lucreze copii în perioada pandemiei. Deoarece o astfel de soluție nu rezolva problemele decât pe termen scurt, Municipalitatea a luat decizia ca majoritatea fondurilor să fie alocată achiziției de echipamente IT necesare activității de predare, respectiv table interactive, proiectoare, laptopuri sau calculatoare, iar tabletele au fost prevăzute pentru a acoperi necesarul pentru elevii aflați în situații sociale deosebite.

Conform caietului de sarcini, prin această achiziție Primăria Brașov va cumpăra: 942 de table interactive; 732 de proiectoare; 574 de ecrane de proiecție; 1.097 de camere web conferință; 2.161 de laptopuri, la care se vor adăuga și tablete grafice (2161 buc) și 260 de sisteme desktop + monitor. Toate echipamentele vor fi livrate cu softurile necesare funcționării lor. Cantitățile de echipamente IT au fost stabilite în funcție de necesarul transmis de fiecare unitate de învățământ. Valoarea estimată a achiziției este de 20.903.631.17 lei, la care se adaugă TVA.

Publicitate

Această achiziție face parte dintr-un proiect care mai cuprinde și achiziția de tablete pentru elevi, procedură aflată în faza de semnare a contractului, după ce compania Orange a fost declarată câștigătoare pentru furnizarea celor 1.357 de tablete și a abonamentelor de internet aferente, valabile pentru 24 de luni, care vor fi furnizate copiilor aflați în situații sociale deosebite. Valoarea acestui contract este de 1.063.698,02 lei, la care se adaugă TVA.

Ambele contracte (atât cel pentru echipamente IT, cât și cel pentru tablete) vor fi semnate doar după ce Municipalitatea va semna contractul de finanțare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes