Connect with us
Publicitate

Administrație

Municipalitatea caută o firmă care să consolideze porțiunea de șosea surpată de pe drumul spre Poiana Brașov. Primăria a emis autorizația de construire

Publicat

pe

Autorizația de construire pentru consolidarea porțiunii surpate de pe drumul către Poiana Brașov a fost emisă de primăria Brașov, dar până când lucrările propriu zise vor începe va mai dura. Asta pentru că municipalitatea trebuie să caute o firmă care să se ocupe de proiect, dar și fonduri pentru finanțarea lucrărilor. Autoritățile locale speră să obțină un sprijin financiar și din partea Guvernului.

Publicitate

„Pregătim documentația în vederea licitației pentru achiziția serviciilor de expertiză tehnică și de lucrări de consolidare. Totodată, astăzi, o comisie formată de prefectul Cătălin Văsii s-a deplasat la fața locului pentru a face o evaluare. Din comisie au făcut parte inclusiv reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții și ai ISU. Sperăm, totodată, cu sprijinul Instituției Prefectului, să obținem și fonduri de la Guvernul României pentru aceste lucrări, având în vedere că lucrările sunt și complexe și presupun și o cheltuială destul de mare, mai ales că vorbim de un tronson de drum național, singurul care face legătura între Brașov și Poiana Brașov”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea, pentru radiobrasovfm.ro.

Zidul de sprijin a drumului de Poiană s-a surpat pe o lungime de 14 metri. Pentru că există pericol de accidente, dar și de degradare mai mare a șoselei, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a luat decizia ca pe acel tronson să fie interzisă circulaţia maşinilor cu un tonaj mai mare de 3,5 tone.

Astfel, autocarele şi camioanele pot urca doar până la Belvedere, iar din Poiană pot coborî până în Poiana de Jos, asta pentru că sunt singurele zone unde se pot întoarce. Excepţie fac doar autobuzele RATBV care au voie să circule până în Poiana Braşov

Publicitate

În plus, autoritățile au decis limitarea circulației la o singura bandă pe porțiunea afectată şi semnalizarea, inclusiv pe timp de noapte, a zonei. Au fost montate semne de circulație de presemnalizare în Livada Poștei și în Poiana Brașov care să îi avertizeze pe șoferi de eventualele pericole.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes