Connect with us
Publicitate

Administrație

Municipalitatea analizează 20 locații din Brașov pentru amenajarea de spații verzi, printre acestea: Avantgarden, IUS – Lubrifin sau Dealul Straja

Publicat

pe

Publicitate

Una din promisiunile primarului Coliban în campania electorală a fost aceea de a amenaja spații verzi în cât mai multe zone din Brașov. Conform declarațiilor făcute marți în cadrul unei conferințe de presă, edilul brașovean susține că acest lucru rămâne în continuare prioritar, mai mult acesta declară că în acest moment sunt analizate peste 20 de locații din municipiu care ar fi potrivite pentru amenajarea de spații verzi.

Conform sursei citate, până în luna august ar trebui să fie gata studiile de oportunitate care vor oferi o viziune clară asupra costurilor pentru amenajarea acestora iar înainte de orice decizie brașovenii ar urma să fie consultați în cadrul unei dezbateri publice pe această temă.

„Parcul IUS este între temele ce urmează a fi studiate. Nu voi face acum o prezentare sau o listă cu cele aproximativ 20 de locații pe care le avem în vedere a fi studiate ca oportunitate de amenajare de noi parcuri însă cu siguranță zona fostei platforme IUS – Lubrifin este o locație care trebuie și merită a fi studiată în acest sens din punct de vedere legislativ și formal.

Am stat de vorbă cu cei care au reușit să facă exproprieri pentru parcuri exproprieri care au rezistat inclusiv în instanță. Am fost la Cluj Napoca am vorbit cu arhitectul șef am vorbit cu Serviciul de Investiții. Există o sumă de pași care începe cu acest studiu de oportunitate. Studiul pe care îl vom avea până în luna august recepționat și care va prioritiza va avea inclusiv o evaluare a investițiilor necesare pentru a converti o anumită zonă în parc, prin urmare în luna august este momentul în care putem discuta despre cât ne costă, cât oportun este să facem parc într-o zonă sau alta.” a declarat Allen Coliban.

Publicitate

Dealul Straja devine zona de recreație

„Fie că vorbim de Bartolomeu, Centrul Civic sau alte cartiere din Brașov dar este o temă importantă pentru brașoveni și ce pot să vă spun e că în paralel, lucrăm deja la a regândi zona din jurul Cetățuii, acolo există o o zonă amplă de teren, un deal care este domeniu public, este proprietatea noastră a municipalității și am demarat toate studiile ridicări topo și tot ce înseamnă date preliminare pentru a putea gândi o amenajare sub formă de parc în zona respectivă. Este un deal minunat în mijlocul Brașovului cu acces din diverse artere” a conchis Coliban.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes