Connect with us
Publicitate

Economic

Motorina și benzina s-au scumpit, din nou. Este a șasea oară de la începutul anului când prețul carburanților crește

Publicat

pe

Carburanții s-au scumpit din nou, a şasea oară de la începutul anului. De data aceasta, o majorare semnificativă faţă de ultimele – aproape 10 bani pe litru. Astfel, un litru de benzină costă între 6,43 lei și 6,73 lei. Motorina pleacă de la 7,59 lei și ajunge la 7,84 lei, anunță observatornews.ro.

Veşti proaste pentru şoferi, carburanţii se scumpesc de la o zi la alta. Acum, un litru de benzină costă între 6,43 lei și 6,73 lei., iar motorina pleacă de la 7,59 lei și ajunge la 7,84 lei. Încet, încet se apropie de 8 lei pe litru. Faţă de începutul anului, carburanţii sunt cu 60 de bani mai scumpi – adică un plin costă cu 30 de lei mai mult.

Avem și câteva explicații pentru aceste scumpiri. Nu mai exista compensarea de 50 de bani de la pompă. Un alt motiv e legat de prețul petrolului, care a ajuns la cea mai ridicată valoare din ultimele 2 luni – 88 de dolari pe baril. Ar trebui să ne așteptăm la noi creșteri de prețuri la pompă în perioada următoare. Mai ales că, de pe 5 februarie, intră în vigoare un nou embargou, cel asupra carburanților produși din țiței rusesc.

Preţuri benzină și motorină 25 ianuarie 2023. Cea mai mare scumpire a carburanţilor de anul acesta

Publicitate

Prețuri carburanți:

  • Benzină 6,43 lei – 6,73 lei/litru
  • Motorină 7,59 lei – 7,84 lei/litru

Scumpire carburanți

  • Azi: +9 bani/litru
  • De la 1 ianuarie: +60 bani/litru

Autoritățile promit că reintroduc subvenţia dacă scumpirile continuă. Experţii din energie cred că marile companii ar putea refuza să suporte o parte din compensare din profitul lor, după ce statul le-a impus taxa de solidaritate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes