Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Motivul pentru care ieri au picat WhatsApp, Facebook şi Instagram

Publicat

pe

Publicitate

WhatsApp, Facebook şi Instagram, serviciile deţinute de Facebook, nu au funcţionat ore întregi, luni seară. Twitter a rămas accesibil, iar utilizatorii s-au dezlănțuit.

WhatsApp, Facebook (inclusiv Messenger) şi Instagram au încetat să funcţioneze, în România şi în restul lumii, luni seară, aproximativ de la ora 18.40, ora Bucureştiului. A fost afectată toată Europa, în frunte cu Germania, Italia, Belgia, dar şi ţări precum Turcia sau Israel.

Site-ul downdetector.it, care monitorizează problemele şi perioadele de inactivitate în timp real, a raportat un număr mare de probleme referitoare la cele trei servicii deţinute de Facebook.

Gigantul Menlo Park a confirmat problemele cu un tweet: „Lucrăm pentru a restabili serviciul cât mai repede posibil, între timp ne cerem scuze pentru inconvenient”.

Publicitate

WhatsApp, pe Twitter, a postat, de asemenea, un mesaj de avertizare şi scuze destinate utilizatorilor. Cu un tweet, Instagram s-a adresat utilizatorilor săi cu mesajul: „Fii răbdător”.

The Verge, una dintre cele accesate surse de informaţii din SUA în ceea ce priveşte noile tehnologii, scrie că problema este legată de DNS-ul Facebook. Şi citează tweet-ul lui Dane Knoecht, vicepreşedinte CloudFlare, o companie americană de profil.

De fapt, prin chestionarea DNS-ului prin orice instrument sau verificator de pe web, nu se primeau rezultate: în acel moment, era ca şi cum Facebook nu exista pe Internet.

Pe Twitter, hashtagurile #whatsappdown, #instagramdown şi #facebookdown au devenit imediat subiecte de trend. Cele trei hashtag-uri, în câteva minute, au generat un volum de aproximativ 100 de mii de tweets.

Numai în martie 2021, cele trei aplicaţii au căzut în întreaga lume timp de o oră, provocând probleme pentru milioane de utilizatori. Un caz similar se întâmplase în 2019, când, în iulie, timp de aproximativ 17 ore, problemele au afectat toate platformele.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandru

    5 octombrie, 2021 at 8:48 am

    Total greșit…..Facebook și celelalte platforme nu au funcționat din cauza PSD-ului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes