Connect with us
Publicitate

Social

Motivele pentru care Japonia are una dintre cele mai mici rate de deces din cauza Covid-19

Publicat

pe

Deşi are cea mai îmbătrânită populaţie de pe planetă, Japonia raportează, în acest moment, o statistică impresionantă: 10 morţi la milionul de locuitori. Prin comparaţie, în România e prăpăd la acest capitol. Japonia e cea mai bună dovadă că o ţară în care majoritatea duce un stil de viaţă sănătos poate diminua radical efectele negative ale pandemiei, scrie adevarul.ro în această dimineaţă.

Publicitate

De la începutul crizei sanitare, „Ţara Soarelui Răsare“ a înregistrat un număr extrem de mic de decese, raportat la cazurile apărute. Concret, în Japonia, au fost peste 62.000 de cazuri şi doar 1.209 de decese! Prin comparaţie, în România am avut deja un număr aproape triplu de morţi, 3.421, la aproape 81.646 de cazuri.

„Şi, atenţie, Japonia a raportat doar 10 decese la milionul de locuitori (la acest capitol, în dreptul bilanţului României vedem 178 de decese!), în condiţiile în care niponii au cea mai  îmbătrânită populaţie de pe planetă! 28,2% din japonezi au peste 65 de ani, adică vreo 35,5 milioane de oameni. În acest clasament, România e abia pe 26, doar 18,2% din populaţie având peste 65 de ani”, mai notează sursa citată. 

Procent mic de obezi şi diabetici

Publicitate

Japonia a devenit subiect de studiu pentru Centrul Global de Sănătate şi Medicină. Această instituţie a descoperit că, între martie şi iunie, doar 7,5% dintre pacienţii spitalizaţi în Japonia, din cauza coronaviruslui, au murit. 

E un procent infim, atunci când îl comparăm cu cel înregistrat în China (28%) sau în Marea Britanie (26%). Explicaţia? În Japonia, procentul celor care suferă de obezitate şi de diabet e foarte mic.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes