Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Moș Crăciun nu i-a uitat pe copiii ucraineni refugiaţi la Braşov. Micuții au sărbătorit Crăciunul pe rit vechi la CATTIA

Publicat

pe

Publicitate

Moș Crăciun a venit, aseară, la Brașov, pentru copiii familiilor de ucraineni pe care războiul îi ține, în acest an, departe de casă. Oamenii sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi și au simțit, pentru câteva momente, căldura momentelor pe care nu ar fi crezut vreodată că le vor petrece în pribegie.

Tatiana este din Donețk, dar în urmă cu o lună şi-a luat fetiţa de şapte ani şi a venit în România. Cea mică n-a vrut să vină cu mâna goala la Moş Crăciun, aşa că a pregătit din timp un desen special pentru el şi şi-a făcut curaj să i-l dea la Centrul pentru primirea Refugiaților Ucraineni, din Brașov, transmite observatornews.ro.

„E atât de fericită, pentru că și-a primit cadourile de Crăciun. Oamenii sunt foarte drăguți, toată lumea încearcă să ne ajute, în special pe copii.”, spune Tatiana, localnică din Donețk

Moșul însuși vorbește ucraineană, aşa că toţi copiii au putut să-i spună direct ce-şi doresc. Chiar şi pe bătrânul darnic l-au copleşit emoţiile în faţa bucuriei celor mici.

Publicitate

„Este cea mai frumoasă sărbătoare pe care o știu. O sărbătoare care unește oamenii și care face să se întâmple minuni.”, povesteşte Moș Crăciun.

Timp de două zile mai stă Moşul în Braşov. Mai multe organizaţii nonguvernamentale s-au ocupat ca tolba lui să aibă toate cadourile pe care şi le-au dorit copiii.

„Părinții sunt foarte recunoscători pentru această organizare, pentru ajutor, pentru sprijin. Acasă la ei sunt bombe, e război, dar aici sunt fericiți.”, spune Alina, voluntară.

„Ne străduim să oferim Crăciunul acela normal, cu care eram obișnuiți acasă, bucuria specifică primirii unui cadou, chiar dacă acești copii sunt departe de familiile lor.”, spune Andreea Vrânceanu, coordonatoare centru.

Numărul refugiaților care dorm în centru este de 60 de persoane, însă venirile și plecările sunt în permanentă dinamică. Multe familii locuiesc în gazdă, la oameni din Brașov. În cele două zile din ajunul Crăciunului de rit vechi, peste 750 de copii s-au întâlnit cu Moș Crăciun și au avut şansa ca, măcar pentru câteva momente, să uite de tragedia care i-a alungat din propriile case.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes