Connect with us
Publicitate

Economic

Monetizarea Aplicațiilor Mobile: 5 Strategii Eficiente pentru a obține venituri și succesul Tinder (P)

Publicat

pe

Trăim în era digitală, în care avem acces la o multitudine de informații diverse, care ne deschid, de asemenea, numeroase oportunități.

Odată cu dezvoltarea aplicațiilor mobile, pe lângă valoarea care s-a oferit utilizatorilor, a apărut și oportunitatea de a obține venituri substanțiale.

Cu milioane de aplicații disponibile pe piețele de aplicații, este esențial să ai o strategie solidă de monetizare pentru a te diferenția și a-ți maximiza veniturile. În acest articol vei găsi tot ce ai nevoie să știi despre cum să obții venituri din aplicațiile mobile și cum a ajuns Tinder ca fiind una dintre cele mai de succes aplicații de dating când vine vorba de monetizare.

5 strategii de monetizare

Când vine vorba de monetizarea aplicațiilor mobile, există multe căi pe care le puteți urma. În acest articol, vom analiza 5 strategii populare de monetizare a aplicațiilor și vom discuta impactul potențial asupra creșterii și implicării aplicației.

Publicitate

1.Modelul versiunilor de aplicații gratuite și plătite

O strategie populară de monetizare a aplicațiilor este de a oferi atât versiuni gratuite, cât și versiuni plătite ale aplicațiilor. Cu această abordare, dezvoltatorii de aplicații fie vor limita anumite funcții din aplicația gratuită pentru a „încuraja” utilizatorul versiunii gratuite să facă upgrade la aplicația plătită, fie vor genera bani din aplicația gratuită cu publicitate în aplicație.

Beneficiile acestei strategii sunt duble. Pe de o parte, oferă utilizatorilor o opțiune gratuită de a experimenta funcționalitatea de bază a aplicației fără costuri. Pe de altă parte, oferă, dezvoltatorului de aplicații o bază de utilizatori în creștere pentru potențiala monetizare prin upgrade de aplicație sau publicitate în aplicație.

2. Aplicația gratuită cu model de achiziții în aplicație

O altă strategie populară de monetizare a aplicațiilor sunt achizițiile în aplicație sau IAP. Aplicația în sine și, de obicei, caracteristicile de bază ale aplicației sunt gratuite. Cu toate acestea, dacă utilizatorul ar dori să avanseze mai repede în aplicație, să spunem, obținând vieți suplimentare într-o aplicație de jocuri sau bucurându-se de anumite funcții premium într-o aplicație de întâlniri, atunci intră în modul pay-to-play.

În unele cazuri, utilizatorii pot avea în continuare acces la funcții sau funcționalități premium fără a plăti. Dacă sunt suficient de răbdători pentru a aștepta ca anumite funcții să fie deblocate sau pentru a interacționa cu aplicația suficient de frecvent, atunci pot folosi aplicația gratuit pe o perioadă nedeterminată. În alte cazuri, astfel de opțiuni nu vor fi disponibile, iar dezvoltatorii de aplicații vor face doar un anumit număr de lucruri gratuit, iar altele pot fi obținute numai prin achiziție în aplicație.

3. Aplicația gratuită cu model de abonament

Unii dezvoltatori aleg să creeze aplicații gratuite cu un model de abonament. Cu această strategie, aplicația se descarcă gratuit cu acces limitat la conținutul sau serviciile oferite. Este necesar ca utilizatorii să participe la un plan de abonament pentru a se bucura de toate beneficiile. Această strategie de monetizare a aplicației este frecvent întâlnită printre aplicațiile orientate spre servicii (cum ar fi aplicația de meditație Headspace) sau aplicațiile centrate pe conținut, cum ar fi aplicațiile de știri sau de dating cum ar fi o aplicație ca Tinder (vezi mai jos detalii).

Cu această abordare, aplicația poate fi descoperită cu ușurință în magazinele de aplicații ca o aplicație gratuită atunci când utilizatorii caută conținut similar. Acest lucru este excelent pentru a ajuta dezvoltatorii să construiască o bază inițială de utilizatori și să cultive acea bază de utilizatori în abonați la aplicații plătite.

4. Modelul aplicației cu plată

În unele cazuri, dezvoltatorii își vor face aplicațiile disponibile numai în versiunea plătită. De obicei, aceste aplicații oferă o valoare unică, care este greu de găsit în altă parte. Această strategie de monetizare este cea mai comună în rândul aplicațiilor de productivitate.

Rețineți că, dacă mergeți pe această cale, aplicațiile pe care le creați ar trebui să ofere suficientă valoare sau funcționalitate unică care să răspundă anumitor nevoi ale utilizatorilor. În caz contrar, veți avea dificultăți în construirea bazei de utilizatori pentru a genera venituri pentru aplicația dvs.

5. Modelul de parteneriat

Dacă o aplicație este foarte populară pe o anumită piață de nișă, companiile din acel spațiu se pot adresa dezvoltatorului de aplicație pentru oportunități de sponsorizare pentru a-și aduce marca în fața utilizatorilor aplicației.

Deci, atunci când planificați următoarea aplicație de construit, vă puteți gândi și la baza de utilizatori țintă pe care o poate atrage aplicația și la tipul de mărci care ar putea fi interesate de acel public. Dacă acea bază de utilizatori este suficient de mare, monetizarea prin sponsorizare a mărcii, parteneriat sau achiziție ar putea fi o alegere bună.

Succesul Tinder

Tinder, una dintre cele mai populare aplicații de dating din lume, devenind un exemplu real și potrivit al modului în care o aplicație poate fi monetizată cu succes. Principalul său motor de venituri provine din abonamentele premium, care oferă utilizatorilor acces la funcționalități exclusive. În plus, publicitatea integrată și inițiativele inovatoare, cum ar fi organizarea de evenimente live și vânzarea directă în aplicație, completează strategiile de monetizare.


Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes