Connect with us
Publicitate

Social

Modificări în modul de acordare a abonamentelor RATBV pentru elevii din afara Brașovului. Copiii vor primi bani de la școală pentru a cumpăra tichetele de călătorie

Publicat

pe

Potrivit ultimelor reglementări în domeniul transportului elevilor, RATBV va schimba modul de acordare a abonamentelor pentru elevii ce sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu, aceștia urmând a achita, cu banii primiți anterior de la școală, contravaloarea titlului de transport.

Concret, având în vedere modificările legislative recente (OUG 159/2022 și OUG 168/2022) cu privire la transportul elevilor, RATBV SA aduce la cunoștință următoarele două situații în care se pot afla elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat, care folosesc liniile operate de RATBV S.A. pentru deplasarea la unitățile de învățământ:

  1. elevii care sunt școlarizați în localitatea de domiciliu vor beneficia gratuit de abonamente lunare în interiorul localității în care se află domiciliul elevului și sediul unității de învățământ;
  2. elevii care sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu vor putea solicita în avans de la unitatea de învățământ, o sumă forfetară lunară, calculată în funcție de distanța dintre localitatea de domiciliu și localitatea în care sunt școlarizați, pe durata cursurilor școlare.

Apoi, elevii vor achita următoarele sume pentru abonamentele lunare aflate în vigoare:

TRASEU

 

PREȚ ABONAMENT

Lunar

1 Linie Metropolitană

(lei)
BRAȘOV (toate liniile) 85
CRISTIAN – BRAȘOV 85
RÂȘNOV – BRAȘOV 170
GHIMBAV – BRAȘOV 85
CODLEA – BRAȘOV 170
HĂLCHIU – BRAȘOV  204
FELDIOARA – BRAȘOV 204
SÂNPETRU – BRAȘOV 85
BOD – BRAȘOV 119
HĂRMAN – BRAȘOV 170
PREJMER – BRAȘOV 204
TELIU – BRAȘOV 204
VAMA BUZĂULUI – BRAȘOV 306
TĂRLUNGENI – BRAȘOV 170
BUDILA – BRAȘOV 204
PREDEAL – BRAȘOV 204

Așadar, elevii aflați în situația numărul 2 pot solicita în avans sumele aferente serviciului public de transport între domiciliu și școală sau pot deconta ulterior suma de la unitățile de învățământ la care sunt înmatriculați, dacă aceasta depășește suma forfetară, pe baza documentelor justificative.

Publicitate

Serviciul public de transport, în Brașov, este gratuit pentru elevi în baza deținerii unui titlu de călătorie valabil și a validării lui. În caz contrar, nedeținerea sau nevalidarea unui titlu de călătorie valabil constituie contravenţie şi se sancţionează corespunzător.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes