Connect with us
Publicitate

Turism

Mobilier vechi, duș ruginit și gălăgie până la ora 2.00 dimineața. Așa a arătat minivacanța de coșmar a unei turiste cazată la un hotel de 4 stele din Sinaia

Publicat

pe

Și-a dorit o minivacanță tihnită la munte, dar a avut parte de un sejur de coșmar. Este pățania unei turiste care a decis să își petreacă weekend-ul prelungit de Rusalii la un hotel de 4 stele din Sinaia. Pe grupul de Facebook „Am fost acolo (recenzii cazare, restaurante, vizite)” , tânăra a postat un mesaj în care a povestit despre experiența trăită în concediu. Mobilierul vechi, dușul ruginit și gălăgia din unitatea de cazare au fost principalele probleme cu care s-a confruntat turista.

Iată postarea făcută de Mădălina, pe acest grup de Facebook.

„Bună tuturor. Tocmai ce am sosit dintr-un miniconcediu din Sinaia. Experiența a fost una foarte proastă. Am luat suita junior, să spunem mobilier vintage, ceea ce la noi înseamnă vechi și pătat, însă baia cu duș ruginit și televizorul care era în partea opusă a patului au fost doar începutul. Dacă doriți să vă odihniți, acest hotel are program special. De la ora 2:00 de dimineață va puteți odihni.

Restaurantul găzduiește diverse evenimente care în prima zi s-a lăsat cu gălăgie și boxe la maxim deranjând jumătate de hotel întrucât la Recepție era stivă de sesizări. A doua zi, surpriză! Sub restaurant, club, aceeași situație, doar că, de data aceasta, camera se mișca.

Publicitate

După lungi discuții la ceas de seară, la ora 11:00 noaptea ni s-a schimbat camera, evident că la check-out a trebuit sa plătim extra camera respectivă, fiind alta decât cea luată de noi. Dar altă surpriză: noua cameră avea panoul electric în perete și sunetul mirific de câmp electromagnetic a fost unul fascinant. Pe scurt, dacă doriți o vacanță liniștită, nu recomand acest hotel. Sper să îi ajute această recenzie și pe alții”.

Peste 160 de persoane au reacționat la postarea tinerei, iar peste 20 de internauți au și comentat situația prin care a trecut femeia. Iată câteva dintre comentariile celor care au văzut mesajul turistei:

SV: „Din cât am înțeles, acest hotel este renovat doar pe jumătate, astfel că unele camere ”mai ieftine” sunt nerenovate, iar cele modernizate au un preț cu vreo 50% mai mult. În privința zgomotului, nu comentez, dar ar fi trebuit ca evenimentele bumtzi-bumtzi să fie până la ora 22”.

AB: „WOW. Și are 4 stele și nota mare pe Booking. Mulțumim de postare!”.

EC: „Bine că n-ați vizitat și zona de SPA. Ați evitat să fiți și mai dezamăgită”.

AD: „Aceeași experiență am avut-o și eu la acest hotel. În plus lipsa totală de empatie din partea angajaților. Niciodată nu mai calc prin acest hotel”.

Turista care a făcut public acest caz a mai povestit că nu a mai avut parte de astfel de experiențe prin concediile petrecute în România. Ea a dat exemplu dintr-o vacanță făcută în străinătate acolo unde camera i-a fost schimbată după ce a reclamat condițiile din dormitor la recepție.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes