Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Mituri despre „leacuri băbeşti”, spulberate de medicii din Sfântu Gheorghe: „Şosetele cu oţet scad febra – fals, sarea opreşte sângerarea – greşit”

Publicat

pe

Publicitate

Medicii de la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe și-au propus să demonteze câteva mituri care circulă în societate despre unele „leacuri băbești” pentru diverse probleme. Într-o postare pe Facebook, reprezentanții spitalului spun că și-au propus acest demers și fac o listă cu astefel de mituri false:

„Cu toții cunoaștem o persoană expertă în „leacuri băbești”, însă multe dintre acestea sunt doar mituri, iar pe o parte dintre cele mai comune ne-am propus să le demontăm.

🧦 𝐒̦𝐨𝐬𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐮 𝐨𝐭̦𝐞𝐭 𝐬𝐜𝐚𝐝 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐚 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 – 𝐟𝐚𝐥𝐬! ❌ Acest mit este unul care poate face mai mult rău. Șosetele cu oțet nu numai că nu au efect, dar pot arde pielea sensibilă a unui copil, ducând la apariția diverselor tipuri de erupții, mai ales dacă oțetul nu este produs în casă.

🩸 𝐒𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐨𝐩𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐬𝐚̂𝐧𝐠𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 – 𝐠𝐫𝐞𝐬̦𝐢𝐭! ❌ Cu siguranță ați auzit expresia „a pune sare pe rană”, folosită tocmai cu senul de „a agrava situația” sau a „întărâta”. Nu doar că acest lucru ar provoca și mai multă durere, dar riscăm să infectăm rana. Și atunci, de ce am vrea să facem acest lucru? 🤔

Publicitate

🥚 𝐀𝐥𝐛𝐮𝐬̦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐨𝐮 𝐯𝐢𝐧𝐝𝐞𝐜𝐚̆ 𝐚𝐫𝐬𝐮𝐫𝐚 – 𝐦𝐢𝐭 ❌Albușul, făina, uleiul, laptele – toate aceste ingrediente ne pot vindeca, cel mult, pofta de dulce… dacă le folosim într-o prăjitură😋 Dar în niciun caz pe o arsură, pentru că pot duce la complicații, precum infectarea rănii! Tratamentul cel mai eficient al unei arsuri este apa nu foarte rece.
💦 O metodă utilă pe care o puteți încerca este „regula celor 10”, adică apă de 10 grade, care curge într-un unghi de aproximativ 10 grade, de la aproximativ 10 cm distanță, timp de 10 minute.

😖 𝐃𝐚𝐜𝐚̆ 𝐢̂𝐧𝐠𝐡𝐢𝐭̦𝐢 𝐠𝐮𝐦𝐚̆, 𝐬𝐞 𝐥𝐢𝐩𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐨𝐦𝐚𝐜 – 𝐟𝐚𝐥𝐬! ❌Se mai spune și că guma de mestecat rămâne șapte ani în organismul nostru. Ei bine, nu! Odată înghițită, guma de mestecat NU se lipește de stomac și nici de intestine. Se va plimba prin tubul digestiv, din esofag în stomac, apoi în intestinul subțire, în colon și, în final, va fi evacuată pe cale naturală în câteva zile.
‼️ Pericolul apare doar atunci când mai multe gume sunt înghițite succesiv, într-o perioadă scurtă de timp. Acestea se pot lipi între ele și pot produce blocaje în tractul digestiv.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes