Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Misterele munţilor Bucegi. Tuneluri secrete, „Apa vie” şi „Gura de Rai” unde oboseala acumulată după ascensiunea pe munte dispare pur și simplu

Publicat

pe

Dacă ați mers până acum în munții Bucegi, sigur nu știați însă că locul este plin de mister și de legende! Apă vie, tuneluri secrete, portaluri, guri de rai și poli energetici puternici. Sunt doar câteva dintre lucrurile despre care se spune că există în Munții Bucegi.

Publicitate

Misterele din Munții Bucegi. Există sau nu fenomene paranormale

Enigme, mistere, confirmări senzaţionale și energii misterioase. Toate există în munții Bucegi. De-a lungul timpului, multe au fost confirmate chiar de cei care au fost acolo. Au existat mărturii de tot felul despre anumite tuneluri, construite de daci, și care au fost folosite de armatele germane în cel de-al Doilea Război Mondial, pentru a se putea retrage mai repede în Transilvania.

Adevărul despre tunelul de sub munții Bucegi

Publicitate

În al doilea război mondial, soldații germani au lucrat la celebrul tunel Izvor. Lucrările la acest obiectiv de cale de ferată au fost demarate de CFR, în anul 1913. Vorbim despre construirea unei linii de cale ferată pe direcția Târgovişte – Pietroşiţa – Sinaia. Atunci s-a decis o penetrare prin Masivul Bucegi, în zona „Păduchiosu”. Lucrările au fost reluate în 1941 de către trupele germane care au terminat tunelul dar nu au reușit să îl betoneze în întregime.

Legenda mai spune că în anul 1984, Securitatea a luat decizia de a detona cele două intrări în tunel, pentru a nu exista un pericol de traversare foarte rapidă a masivului Bucegi, de forțe ostile, cu trimitere directă la Uniunea Sovietică.

„Apa vie” din munții Bucegi. Mit sau adevăr

În zona Bucegilor există cascada celor „șapte izvoare”, unde se spune că apa are puteri tămăduitoare. Aflată între lacul Bolboci şi lacul Scropoasa, pe Valea Ialomiţei, despre cascadă există tot felul de legende și mituri. Nu puține sunt studiile microbiologice care au arătat că apa din „Cascada celor 7 izvoare” este considerată ca fiind cea mai pură din lume, fără azotiţi şi azotaţi. Se spune că apa trece printr-un câmp magnetic sau printr-un zăcământ de argint care face ca bacteriile să nu se poată dezvolta.

Misterul chiar de pe platoul Bucegilor

Publicitate

Mai mulți geologi susțin că Sfinxul s-a format pur și simplu natural, ca urmare a vântului puternic din zonă. Subiectul nu este îmbrățișat însă de cei adepți ai teoriei conspirațiilor, care susțin că pe platou există și alte stânci care nu au fost „sculptate” de natură sub forma unui craniu uman.

Locul unde dispare oboseala

Cei care ajuns în zona Vârfului Omu, susțin că există un loc unde oboseala acumulată ca urmare a ascensiunii pe munte dispare pur și simplu. Locul este numit „centrul Pământului“, și ar face legătura între cer şi pământ. Mulți susțin că energiile pozitive care se găsesc în zonă vindecă anumite boli și face ca oboseala să dispară ca prin minune. „Gura de Rai“ ar fi situată pe drumul dintre Cabana Omu spre Peştera. Un alt loc cu puteri similare a fost identificat şi pe o pantă de lângă Sfinx.

Szrsa: redactia.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Apostlescu Cezar

  18 iunie, 2022 at 7:48 pm

  Atestare arheologica ? Studii geologice ?
  ZERO !
  Pune mana și citește !!
  Nu va mai luați după dacopati, protocroniwti ….
  Probabil ca s-au găsit și imagini cu Burebista și descendentul sau….Ceausescu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes