Connect with us
Publicitate

Turism

Minunile ascunse din inima Munţilor Bucegi. Animalele neobișnuite care trăiesc aici

Publicat

pe

Fauna întâlnită în Munții Bucegi este cea mai mediatizată din țară, însă aici putem întâlni nu doar ultra-știutul urs, ci aproximativ 3.500 de specii de animale, printre care se remarcă tritonul carpatic, buhaiul de baltă cu burtă galbenă, dar și cerbul, lupul, râsul sau cocoșul de munte.

Publicitate

Fauna mamiferelor este încă bine reprezentată în pădurile de la poalele masivului, deși activitățile economice și dezvoltarea orașelor sunt principalele cauze ale dispariției multor exemplare din: căprioare, mistreți, râși, lupi, vulpi, veverițe, pârșul mare, pârșul cu coada stufoasă, pârșul de alun, șoarecele scurmător etc, transmite adevarul.ro.

Dintre păsările care trăiesc în Bucegi enumerăm cocoșul de munte, găinușa de alun, zăganul, iar în apele reci de munte se găsesc pești ca păstrăvul, cleanul și mreana. În zona alpină se întâlnesc acvila de munte și capra neagră.

Buhaiul de baltă cu burtă roșie. FOTO natura2000-sacueni.ro
Fauna ornitologică, studiată în special de I. Cătuneanu, este reprezentată prin cocoșul de munte (Tetrao urogallus), vulturul pleșuv sur (Gyps fulvus fulvus), vulturul pleșuv brun (Aegypius monachus), acvila încălțată (Aquila heliaca heliaca), șorecarul comun (Buteo buteo), corbul (Corvus corax), mierla de piatră (Monticola saxatilis), fluturele de piatră (Trichodroma muraria), mierla gulerată alpină (Turdus torquatus alpestris), mierla de pârau (Cindus cindus aquaticus), forfecuța gălbuie (Loxia curviostra), fasa de munte (Anthus spinoletta), lăstunul mare (Apus apus apus), potrivit wikipedia.org.

Fauna herpetologică este reprezentată de șopârla de nisip (Lacerta afilis agilis), șopârla de zid (Lacerta muralis muralis), șopârla vivipară (Lacerta viviparia), viermele orb (Anguis fragilis), șarpele fin (Coronella austriaca austriaca), vipera comună europeană (Vivipera berus berus), vipera de poiană (Vipera ursinii macrops).

Publicitate

Despre Parcul Natural Bucegi

Parcul Natural Bucegi este, probabil, cel mai umblat parc natural din România, ce oferă zeci de trasee turistice frumoase și ușor de parcurs, include 15 vârfuri care depășesc 2000 de metri ( cel mai înalt dintre acestea fiind Vârful Omu 2505 m), monumentele naturale Sfinxul și Babele, dar și multe rezervații și monumente ale naturii, cum ar fi Abruptul Prahovean, Cascada Ialomiței, Cascada Urlătoarea, Cheile Zănoagei, Cheile Tătarului sau Valea Horoabei.

Munții Bucegi. FOTO România Sălbatică
„Puțini pot rezista tentației de a-l explora când văd abruptul stâncos al Bucegiului de jos, din Valea Prahovei. Înființat de abia în anul 2000, Parcul Natural Bucegi include pe lângă Masivul Bucegi și alte mici unități montane, cum ar fi Leaota. Aproximativ 35% din suprafața parcului este ocupată de cele 14 rezervații naturale care beneficiază de un grad ridicat de protecție, cea mai extinsă fiind Abruptul Prahovean”, potrivit România Sălbatică.

Cele mai cunoscute rezervații și monumente ale naturii sunt: Abruptul Prahovean, Babele și Sfinxul, Cascada Ialomiței, Cascada Urlătoarea, Cheile Zănoagei, Cheile Tătarului sau Valea Horoabei.

Munții Bucegi. FOTO România Sălbatică
Șaua Strunga din Bucegi, la sfârșitul lunii iunie, este o încântare pentru ochii turiștilor, pentru că pășunile sunt pline de rododendron.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes