Connect with us
Publicitate

Eveniment

Minorul ţinut sclav la o stână din judeţul Braşov primea de la viceprimarul din Ungra tutun pentru ţigări şi doar o masă pe zi

Publicat

pe

Publicitate

În urma unei operațiuni coordonate între polițiști și procurori din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, viceprimarul din Ungra a fost reținut sub acuzația de trafic de minori în formă continuată. Individul, suspectat că a exploatat un minor timp de mai mulți ani, a fost adusă în fața justiției.

Conform informațiilor obținute în urma perchezițiilor domiciliare desfășurate la data de 3 aprilie 2024, se pare că suspectul ar fi primit și adăpostit un minor, în vârstă de doar 12 ani, într-o stână din comuna Dăişoara din județul Brașov. Aceasta ar fi fost supus la munci grele și neremunerate, fără a putea exprima un consimțământ liber, după ce a fost transferat la locația respectivă cu acordul părinților săi.

Investigațiile au arătat că băiatul, inițial mergea la şcoală, a fost forțat să abandoneze cursurile și să rămână permanent la stână, unde a continuat să fie exploatat. În schimbul muncii prestate, acesteia i s-au oferit doar cantități minime de tutun pentru a-și confecționa țigări și o singură masă pe zi.

În ciuda eforturilor autorităților de a obține arestarea preventivă a suspectei, instanța a decis să aplice măsura controlului judiciar. Procurorii au formulat contestație în acest sens, continuând lupta împotriva acestui tip de infracțiuni grave.

Publicitate

Operațiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și a fost supervizată de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Persoanele implicate în această rețea de exploatare vor beneficia de toate drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de lege, respectându-se prezumția de nevinovăție pe parcursul întregului proces penal.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes