Connect with us
Publicitate

Turism

Ministrul Turismului spune că știrile despre venirea lui Elon Musk în România au avut un efect pozitiv. Daniel Cadariu: „Despre cel puțin două destinații din țară s-a vorbit timp de aproape o săptămână”

Publicat

pe

Publicitate

În urmă cu mai bine de o lună, zvonurile că Elon Musk ar veni în România pentru a petrece Halloween-ul la Castelul Bran au făcut înconjurul internetului. Toată presa din România a vorbit despre posibila venire a fondatorului Tesla în țara noastră la petrecerea care a fost organizată în casa Contelui Dracula, iar informațiile au fost preluate și de publicații de peste hotare. Și celebra actriță Angelina Jolie ar fi trebuit să ajungă în România, dar nici această informație nu a fost confirmată.

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu a declarat la un post de televiziune că ştirea cu prezenţa lui Elon Musk în România, care s-a dovedit un fake news, a avut un efect pozitiv, pentru că despre cel puţin două destinaţii turistice, Caselul Bran şi Poiana Braşov, s-a vorbit aproape o săptămână, atât în presa din România cât şi în ştirile internaţionale şi acesta este un lucru bun.

Potrivit news.ro, întrebat dacă ştirea cu Elon Musk la Castelul Bran a avut un efect pozitiv pentru turismului din România, ministrul a spus: „Nu ştie nimeni, pentru că nu a stat nimeni să facă o astfel de estimare, putem face doar aprecieri mai mult sau mai puţin avizate. Îmi permit să cred că un efect pozitiv a fost, pentru că despre cel puţin două destinaţii turistice, Caselul Bran şi Poiana Braşov, s-a vorbit aproape o săptămână, atât în presa din România cât şi în ştirile internaţionale şi este un lucru bun”.

MInistrul a mai spus că îi pare rău este că „o altfel de ştire, certă de data asta, nu a fost rostogolită la dimensiunea aceasta, pentru că în perioada respectivă, în datele de 1 şi 8 octombrie, când a avut loc conferinţa celor din comunicaţii, ministerul s-a ocupat şi peste 300 de înalţi demnitari din lume au văzut trei destinaţii, Castelul Bran, Poiana Braşov şi Salina din Prahova, însă s-a vorbit puţin şi au fost sume de la buget alocate”.

Publicitate

Despre Dracula care brand de ţară, ministrul a afirmat că ar putea fi da nu el trebuie să o spună şi nici ministerul, ci trebuie făcut un studiu.

„Acum 10 ani au fost 30 de milioane, bani europeni, pentru a constitui brandul national, au fost bani mulţi, multe studii în şapte ţări ţintă, pentru a vedea dacă merită să îl înlocuieşti. Trebuie să ai la bază date certe, nu este suficient să îl înlocuieşti, poate fi dar nu noi trebuie să spunem. La vremea respectivă, au fost patru propuneri, s-a votat, au votat cei din mediul privat şi au ales frunza”, a mai spus Cadariu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes