Connect with us
Publicitate

Economic

Ministrul Transporturilor: „Ultimul tronson al autostrăzii Sibiu – Făgăraş a fost lansat în licitaţie”

Publicat

pe

Ministurl Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că ultimul tronson al Autostrăzii Sibiu-Făgăraş de 73,69 km a fost lansat în licitaţie, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 14 octombrie. Valoarea estimată a contractului pentru construcţia celor 14,25 km – Boiţa-Avrig-Mârşa- este de 2,09 miliarde de lei, fără TVA, a adăugat social-democratul.

Publicitate

„Ultimul Tronson al Autostrăzii Sibiu-Făgăraş (73,69 km) a fost lansat în licitaţie! Anunţul de participare pentru proiectarea şi execuţia Tronsonului 1 (14,25 km) a fost transmis astăzi în SEAP şi are termen limită pentru depunerea ofertelor data de 14 octombrie 2022. Valoarea estimată a contractului pentru construcţia celor 14,25 km ( Boiţa-Avrig-Mârşa) este de 2,09 miliarde de lei (fără TVA)”, a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook.

El a mai spus că alte 3 Tronsoane, cu o lungime totală de 59,44 au fost lansate în licitaţie încă de la începutul săptămânii:

  • „Tronsonul 2: Avrig-Mârşa-Arpaşu de jos (19,92 km), valoare estimată de 1,71 miliarde de lei (fără TVA). Termen limită pentru depunerea ofertelor, 11 octombrie 2022.
  • Tronsonul 3: Arpaşu de Jos-Sâmbăta de Sus (17,61 km), valoare estimată 1,83 miliarde de lei (fără TVA). Termen limită pentru depunerea ofertelor, 12 octombrie 2022.
  • Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus-Municipiul Făgăraş (16,26 km) şi un drum de legătură (5,65 km), la o valoare totală estimată de 1,16 miliarde de lei (fără TVA). Termen limită pentru depunerea ofertelor, 13 octombrie 2022”, arată ministrul Transporturilor.
  • Acesta mai spune că finanţarea pentru construirea acestei autostrăzi, evaluată la 6,79 miliarde de lei (fără TVA), este din Fonduri Europene Nerambursabile.

„Antreprenorii care vor câştiga aceste contracte vor avea la dispoziţie 12 luni pentru faza de proiectare şi 36 de luni pentru execuţia lucrărilor. Sectorul de Autostradă Sibiu – Făgăraş va asigura conectivitatea infrastructurii rutiere pe intercoridorul Moldova – Transilvania”, a conchis Grindeanu.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes