Connect with us
Publicitate

Administrație

Ministrul Transporturilor: nu am găsit proiectul tehnic al autostrăzii Comarnic-Braşov în minister, singurele „schițe” datează din 2005

Publicat

pe

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, susţine că nu a găsit la minister un proiect tehnic pentru autostrada Comarnic-Braşov, ci doar un studiu de fezabilitate, „nişte schiţe, făcut în 2005”.

Publicitate

„Infrastructura mare, rutieră, feroviară are un timp destul de lung de implementare, cu cât devine mai complicată. Dacă suntem în zona montană, un ciclu de implementare a unui astfel de proiect poate să fie cinci, şapte, zece ani, de la momentul în care ai ideea că vrei să faci autostrada. Ce ar trebui să se întâmple în primii ani, în primul an, doi ani, ar fi acele studii de teren, studii geo-tehnice, proiectarea acelei autostrăzi şi apoi urmează execuţia, care dacă ne uităm la zone comparabile, mă refer la autostrăzile montane, pentru că sunt proiectele care ne dor cel mai tare, pentru că nu avem trecerile montane în România, poate să dureze trei, patru, cinci, şase ani, în funcţie de complexitatea proiectului”, a declarat, la RFI, Cătălin Drulă. 

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, susţine că problema României în materie de proiecte de infrastructură este că nu au fost făcuţi cum trebuie paşii preliminari. 

„Problema noastră în România este că nu am făcut cum trebuie ani şi ani şi ani de-a rândul aceşti paşi preliminari. Eu nu găsesc în momentul în care intru în minister acum un proiect tehnic bun pentru autostrada Comarnic-Braşov, nu găsesc nici un fel de proiect tehnic pentru autostrada Comarnic-Braşov, nu există şi el nu exista nici în 2015, nu exista nici în 2010. Ce există e un studiu de fezabilitate, care eu aş spune că e mai degrabă la nivel de studiu de prefezabilitate, nişte schiţe, făcut în 2005 (…). Un proiect de anvergură, până la urmă, nici o casă nu se poate face fără un proiect tehnic. La fel, o autostradă cu atât mai puţin, care are viaducte, tuneluri, lucrări ample”, a mai spus ministrul. 

Publicitate

Conform acestuia, este, în momentul de faţă lansată o licitaţie pentru proiectul tehnic al autostrăzii. 

„Pentru această autostradă Comarnic-Braşov în particular există în momentul de faţă o licitaţie lansată pentru realizarea acelui proiect tehnic, dar fostul ministru a fost un an, lucrurile astea se întâmplă de 15-20 de ani”, a precizat Drulă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ionica Vladimir

    30 decembrie, 2020 at 12:37 pm

    Imi vine sa vomit numai cand aud de Autostrada Comarnic-Brasov.Subiectul a devenit de mult expresia nesimtirii si a tupeului unor politicieni care asemenea escrocilor te mint in fata cu zambetul pe buze.Reteta afacerii Bechtel continua sa infloreasca pe marea majoritate a autostrazilor din tara :banii si actele dispar ramanand doar discursuri mincinoase si nelipsitul studiu de fezabilitate care incepe ,mananca bani si nu se mai termina niciodata,urmand ca la o noua legislatura sa apara ,,lipsa” sau ,,expirat” determinand o noua scurgere de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes