Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Ministrul Transporturilor: Este posibil ca autostrada Brașov – Ploiești să fie gata până în 2030

Publicat

pe

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a declarat joi că este posibil ca Autostrada Ploiești – Brașov/Râșnov să fie gata până în 2030. El speră ca tronsoane din autostrada pe Valea Prahovei să fie finalizate chiar mai devreme de 2030. Acesta s-a referit la secțiunile care ar ocoli localitățile Bușteni și Comarnic.

Publicitate

„Mi-aș dori ca bypass-urile importante să fie gata mai repede. Un bypass la Comarnic are ca termen doi – trei ani. Sper să se poata circula măcar pe unul din tuburile de 4 kilometri de la Bușteni până în 2030”, a declarat joi ministrul Transporturilor Cătălin Drulă în cadrul unui interviu pentru Hotnews.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prelungit până pe 5 februarie 2021 evaluarea singurei oferte depuse pentru revizuirea studiului de fezabilitate (SF) și proiectul tehnic (PT) al tronsonului Ploiești – Brașov din Autostrada București – Brașov. Asta după ce ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a sugerat negocieri cu singurul ofertant pentru preluarea în contractul de proiectare a încă 5 kilometri de la Comarnic, scoși deja la licitație pentru construcție.

În noiembrie 2020, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit o ofertă la licitația pentru completarea/revizuirea Studiului de Fezabilitate și elaborarea Proiectului Tehnic necesare construcției tronsonului de autostradă Ploiești – Brașov, respectiv din partea Consitrans.

Publicitate

În cadrul contractului vor fi realizate:

• Completarea/ Revizuirea Studiului de Fezabilitate (SF);

• Elaborarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) ;

• Elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție (PTE).

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă în intervalul 48.802.551,33 – 57.674.833,39 lei fără TVA. Durata contractului este de 30 luni pentru Completare/Revizuire Studiu de fezabilitate și de 16 luni pentru elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dumy

    21 ianuarie, 2021 at 4:14 pm

    În Brașov este o vorba, Autostrada va fi gata, când vor zbura porcii peste Tampa !!!!! De ani de zile numai Bla Bla Bla Bla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes