Connect with us
Publicitate

Economic

Ministrul Transporturilor, despre autostrada Braşov – Ploieşti: „S-a ajuns la un punct de vedere comun între ce doreşte CNAIR-ul şi acele SF-uri. La SF-uri mă refer la chestii ştiinţifico-fantastice”

Publicat

pe

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că s-a ajuns un punct comun în privinţa traseului pentru autostrada Ploieşti-Braşov, între ceea ce doreşte Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi acele chestiuni “ştiinţifico-fantastice” cu care anumiţi proiectanţi au venit şi care duceau preţul la 8 miliarde pe 150-160 de kilometri.

Sorin Grindeanu a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, când vom avea un traseu definitiv pentru autostrada Ploieşti-Braşov.
“Aici pot să vă spun următorul lucru că pare, cel puţin în ultima perioadă, că s-a ajuns la un punct de vedere comun între ce doreşte CNAIR-ul şi acele SF-uri. Când spun SF-uri nu mă refer la studii de fezabilitate, ci mă refer la chestii ştiinţifico-fantastice cu care anumiţi proiectanţi au venit să le prezinte beneficiarului, şi anume CNAIR-ului, şi care ne duceau la nişte preţuri de vreo 8 miliarde pe 150-160 de kilometri, lucru inacceptabil. Şi au fost întâlniri periodice în aceste luni, coordonate la nivel de secretar general al ministerului de către Mariana Ioniţă şi s-a ajuns, pare-se, la o formă care e acceptată de toată lumea şi care ne duce cu preţul mult sub jumătate a ceea ce spuneam mai devreme cele 8 miliarde. Eu sper ca în perioada următoare să se poată ieşi public, să se depăşească ultimele, să zicem impedimente şi să se poată ieşi public cu anumite anunţuri pe această autostradă”, a declarat Sorin Grindeanu.
CNAIR a anunţat, în 13 ianuarie, că a iniţiat consultarea publică privind traseul autostrăzii Ploieşti-Braşov.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes