Connect with us
Publicitate

Administrație

Ministrul Transporturilor anunță o absorbție record de fonduri europene. Modernizarea căii ferate Brașov – Arad bugetată din bani de la UE

Publicitate

Publicat

pe

Cătălin Drulă a menționat, într-o postare pe o rețea socială, că Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a accesat fonduri europene în valoare de aproape 1,4 miliarde de lei de la începutul anului. Membrul Executivului a mai precizat că acest lucru înseamnă o creștere de 135% față de perioada similară din 2019. Din aceşti bani se va moderniza şi calea ferată Brașov – Sighișoara – Simeria – Arad.

Publicitate

„O veste excelentă, la final de lună: execuție bugetară record pe fonduri europene. Este rodul șantierelor de infrastructură deschise în toată țara! Până pe 28 aprilie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a reușit să absoarbă 1,384 miliarde de lei – prin proiecte finanțate din fonduri europene.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, este o creștere de aproape 14%, iar față de 2019 de 135%.

Acești bani se văd concret în proiectarea și execuția drumurilor expres și a autostrăzilor (de exemplu: A0, Autostrada Sibiu – Pitești, drumul expres Craiova – Pitești, A7, A8, Autostrada Transilvania, Podul de la Brăila) și în modernizarea liniilor de cale ferată – spre exemplu, Brașov – Sighișoara – Simeria – Arad sau București – Giurgiu.”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes