Connect with us
Publicitate

Administrație

Ministrul Transporturilor anunţă că vor fi desemnaţi câştigătorii pe cele patru loturi ale Autostrăzii Făgăraş – Sibiu

Publicat

pe

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, joi, la Braşov, că în perioada următoare vor fi desemnaţi câştigătorii licitaţiilor pentru realizarea celor patru loturi de autostradă de la Sibiu la Făgăraş.

„Toate cele patru licitaţii sunt în desfăşurare şi se vor semna contractele în perioada următoare. Este un lucru bun pentru infrastructura din zonă”, a declarat Sorin Grindeanu, scrie Agerpres.

Publicitate

Ministrul Transporturilor a adăugat că speră ca anul acesta să fie realizate licitaţiile pentru sectoarele de autostradă dintre Braşov-Făgăraş şi Cristian-Codlea.

„Sper ca până la sfârşitul anului, studiile de fezabilitate de la Făgăraş la Braşov să fie finalizate ca să scoatem şi aceste tronsoane la licitaţie. În toamna acestui an vom reuşi să scoatem primul tronson la licitaţie din ceea ce se aşteaptă foarte mult şi anume Comarnic – Braşov. Sigur, este un tronson mic, dar orice drum de 1.000 kilometri începe cu un prim pas şi anume tronsonul de la Cristian la Codlea care va face conectivitatea cu celelalte autostrăzi de care vorbeam”, a precizat ministrul Grindeanu.

La rândul său, preşedintele PNL şi al Senatului, Nicolae Ciucă, a subliniat importanţa realizării unor căi rutiere rapide care să conecteze Braşovul cu alte oraşe.

Publicitate

„Am discutat în avion cu domnul ministru Grindeanu şi suntem foarte aproape de tot ceea ce înseamnă conectarea Braşovului atât cu Făgăraşul şi Sibiul cât şi partea această de conectare a Braşovului pe mult aşteptata rută Braşov – Comarnic. Este important ca toate acestea obiective să se înfăptuiască, să fie semnate acele documente finale prin care să se treacă la treabă”, a declarat Nicolae Ciucă.

Joi, o cursă Tarom la bordul căreia s-au aflat Nicolae Ciucă, Sorin Grindeanu, ambasadorii Marii Britanii şi Franţei la Bucureşti, precum şi alţi demnitari români, a aterizat la ora 8.10 la Braşov, inaugurând astfel aeroportul internaţional.

Aeronava a fost pilotată de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru-Dorin Prunariu.

În cadrul unei ceremonii, cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu a primit titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes