Connect with us
Publicitate

Administrație

Ministrul Transporturilor: „A fost semnat contractul de proiectare al autostrăzii Braşov – Făgăraş”. Un proiect abandonat de peste 10 ani

Publicat

pe

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat în această dimineaţă că a fost semnat contractul de proiectare pentru completarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic pentru autostrada Braşov – Făgăraş. Ministrul spune că şoseaua de mare viteză va începe de la Codlea şi va ajunge până în apropiere de Făgăraş, unde va fi un nod care va face legătura cu autostrada Făgăraş – Sibiu.

„În această dimineață am luat parte la semnarea contractului dintre Compania de drumuri și proiectantul care va realiza completarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic de detaliu.

Acest segment al autostrăzii A3 Transilvania, lung de 48 de km, a fost scos la licitație în această primăvară, după un deceniu în care a zăcut uitat. Este primul contract semnat pe noul caiet de sarcini care are prevederi mult mai echilibrate.

Traseul începe cu un nod rutier care face legătura la Codlea cu autostrada Ploiești-Brașov și se încheie în apropiere de Făgăraș, printr-un nod de mare viteză care face conexiunea cu autostrada Sibiu-Făgăraș. În plus, în zona municipiului Brașov, proiectantul va asigura legătura cu autostrada Brașov-Bacău.

Publicitate

Printre cele mai importante activități din cadrul contractului se numără realizarea unor studii și analize de trafic, geotehnice, arheologice, topografice, hidrologice, hidraulice, de identificare a proprietarilor și a constrângerilor de pe traseu sau a utilităților intersectate. Vor fi obținute toate avizele, acordurile și autorizațiile necesare.

La fel ca A7 – Autostrada Moldovei, Făgăraș-Brașov va beneficia de o proiectare completă și complexă, la cheie. Asta înseamnă că la finalizarea acestui contract se va licita direct execuția lucrărilor (adică utilaje în teren din prima zi).”, a scris Cătălin drulă pe pagina personală de Facebook

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes