Connect with us
Publicitate

Social

Ministrul Transporturilor a anunțat că prețul biletelor pentru trenurile CFR Călători va crește cu 20%, de la 1 iulie

Publicitate

Publicat

pe

Începând cu data de 1 iulie, călătoria cu trenurile CFR va fi mai scumpă cu 20%. Guvernul României a aprobat bugetul companiei CFR Călători, iar ministrul Transporturilor a anunțat această majorare pe motiv că prețul biletelor nu a mai crescut de 9 ani.

Publicitate

„Vorbim de prima actualizare de tarife din 2013 încoace, în condițiile în care prețurile la carburanți și energie electrică au crescut constant! Demersul aparține conducerii CFR Călători care își asumă această solicitare necesară pentru investiții și pentru mentenanță. Suntem conștienți de necesitatea unor investiții continue în infrastructura feroviară, iar CFR Călători este printre principalii beneficiari ai finanțărilor prin PNRR”, a scris pe pagina sa de facebook, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

O parte din banii încasați din vânzarea tichetelor vor fi folosiți pentru îmbunătățirea condițiilor de călătorie cu trenurile CFR. De altfel, Sorin Grindeanu a anunțat că a fost semnat un contract de peste 260 de milioane de euro pentru achiziționarea a 20 rame electrice de lung parcurs și mentenanța acestora pe o perioadă de 15 ani. Detalii suplimentare găsiți AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes