Connect with us
Publicitate

Economic

Ministrul Transporturilor a anunţat că a semnat un contract de achiziţie pentru 20 de trenuri. O parte din ele vor circula prin Braşov

Publicat

pe

Publicitate

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri că Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a semnat un contract pentru achiziția a 20 rame electrice de lung parcurs și mentenanța acestora pe o perioadă de 15 ani.

Potrivit ministrului Transporturilor, valoarea contractului de bază este de aproximativ 263 milioane de euro, fără TVA. Comanda inițială poate fi suplimentată cu alte 17 trenuri la care se adaugă o perioadă de mentenanță de 30 de ani. În acest caz, valoarea contractului poate ajunge la aproximativ 748 milioane euro, fără TVA.

Fiecare tren va avea în componență 6 vagoane care vor asigura 351 locuri pe scaune.

Trenurile vor putea circula cu o viteză de 160 km/h și vor fi dotate cu zone pentru călătorii cu dizabilități, zone destinate distribuirii automate de bilete și aparate de compostat, zone de bar sau bistro, sisteme de climatizare și conexiune wi-fi.

Publicitate

Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile și din bugetul de stat, iar primul tren va putea intra în circulație la finalul anului 2023.

Sorin Grindeanu anunță că pachetul complet de 37 de rame poate fi livrat până la finalul anului 2024.

Noile trenuri vor asigura conexiunea dintre București și Arad, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Suceava, Craiova, Târgu Jiu, Galați și Constanța.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Catalin

    25 martie, 2022 at 2:39 pm

    Si din toate astea
    Seara cand pleci din brasov sau predeal de la munca ultimu tren 20 30 ,ia sa vedem o sa avem tren care sa circule din brasov spre bucuresti la 22 sau 22 30 ,ca de la bucuresti acuma ai pana la ora 23 sa pleci la brasov
    Daca cfr nu e in stare macar privatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes