Connect with us
Publicitate

Eveniment

Ministrul Tineretului și Sportului a rămas fără permis de conducere. Eduard Novak a fost prins de radar, pe ocolitoarea Brașovului, cu aproape 150 de kilometri la oră

Publicat

pe

Goana pe centura ocolitoare a Brașovului l-a lăsat fără permis pe ministrul Tineretului și Sportului. În vara anului trecut, Eduard Novak a fost surprins de radar în timp ce conducea mașina sa de serviciu cu 148 de kilometri la oră. Polițiștii l-au tras pe dreapta, i-au reținut carnetul și i-au dat o amendă usturătoare, dar ministrul a contestat procesul verbal.

Potrivit fanatik.ro, pe 19 ianuarie 2023, Judecătoria Brașov a respins acțiunea reclamantului Novak Carol Eduard, prin care acesta solicita anularea unui proces verbal de contravenție întocmit de IPJ Brașov pe data de 3 iunie 2022. Demnitarul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.305 lei și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, după ce a fost surprins circulând cu viteza de 148 km/h pe VO1K dinspre DN1 – Dârste către intersecția DN11 (Brașov – Târgu Secuiesc – Onești), pe un sector de drum unde limita maximă era de 90 km/h.

Eduard Novak se afla la volanul unui autoturism BMW X5, de culoare neagră, care ar aparține Ministerului Tineretului și Sportului, mai scriu jurnaliștii de la Fanatik.

„În concret, din proba video ataşată la dosar rezultă clar comiterea faptei imputate petentului, respectiv faptul că la data de 03.06.2022, a condus autovehiculul cu nr. B…MTS pe VO1K, dinspre DN 1 – Dârste către intersecția DN 11, cu viteza de 148 km/h, pe sector de drum cu limitare de viteză la 90 Km/h (+58 km/h), iar din Raportul operator radar rezultă că persoana care conducea autovehiculul era petentul, aspect necontestat de acesta. Intimata a făcut dovada că aparatul radar folosit este conform cu normele legal, aşa cum rezultă din buletinul de verificare metrologică, fiind folosit de către un operator care are calitatea de poliţist rutier”, se arată în motivarea instanței.

Publicitate

Potrivit documentului, Novak a semnat procesul verbal, însă a avut și unele obiecțiuni care apar în document. Ele au fost înlăturate de instanță, în condițiile în care dispozitivul folosit de polițiștii brașoveni era unul dintre cele mai performante din România, cu „funcții de auto-focalizare și auto-iris”.

În motivare, judecătorii arată că Novak nu este la prima abatere și că amenda „corespunde pericolului social al faptei și conduitei acestuia”.

„Această concluzie se impune, mai ales, în condiţiile în care comportamentul petentului a fost în sensul contestării procesului-verbal, solicitând anularea acestuia prin intermediul plângerii contravenționale, nicidecum al asumării unei erori, deci al unui comportament responsabil care ar fi îndrituit instanţa să aprecieze că avertismentul era apt să contribuie la conştientizarea unor abateri. De asemenea, aceste fapte contravenţionale prezintă un grad de pericol social ridicat, prin aceea că pot conduce la pagube materiale importante, cât mai ales la consecinţe mult mai grave precum pierderea vieţii participanţilor la trafic sau vătămarea integrităţii lor. Sancţiunea completară a reţinerii permisului de conducere intervine de drept odată cu săvârşirea faptei de către petent, iar faţă de pericolul social al faptei şi circumstanţele personale ale petentului aplicarea acesteia apare ca fiind legală și oportună”, se mai arată în motivare.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată de Eduard Novak în 30 de zile de la comunicare. Contactat de jurnaliștii Fanatik, Eduard Novak nu a oferit un punct de vedere în legătură cu acest caz.

Potrivit declarației de avere completată în iunie 2022, Eduard Novak are în proprietate un singur autoturism, o Skoda Octavia fabricată în anul 2012.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes