Connect with us
Publicitate

Social

Ministrul Sănătății spune că din martie am putea renunța la certificatul verde. Ce alte măsuri de relaxare propune Alexandru Rafila

Publicat

pe

Publicitate

Renunțarea la certificatul verde, dar și ridicarea stării de alertă sunt două dintre măsurile pe care autoritățile le iau în calcul dacă rata de incidență la nivel național va scădea. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus într-un interviu pentru digi24.ro că scăderea numărului de infectări în următoarele săptămâni va fi la fel de rapidă ca explozia de cazuri de la începutul anului și până acum.

Rafila crede că în luna martie numărul de persoane infectate cu Covid-19 va ajunge la același nivel din decembrie, iar atunci ar putea fi introduse măsuri de relaxare noi.

„Avem trei zile de scădere consecutivă care sunt însoțite și de scăderi la nivelul spitalelor. Știți că am discutat de mai multe ori apropo de data de 10 februarie, în apropierea acestei date s-a produs, practic, inversarea tendinței. Este un lucru bun și probabil că trei-patru săptămâni de acum încolo vom asista la o scădere rapidă. Să sperăm că rămâne așa. În următoarele 3-4 săptămâni vom ajunge la un număr de cazuri similar cu cel de la mijlocul lunii decembrie, deci la o incidență apropiată de 1, și atunci sigur că putem discuta despre o reevaluare a măsurilor de sănătate publică și chiar la renunțarea la anumite restricții, cum ar fi acest document, certificatul digital. Restricțiile trebuie ridicate gradual. Oamenii trebuie să înțeleagă că au în continuare responsabilitate pentru semenii lor”, a spus ministrul Sănătății, la Digi24.

Chiar dacă numărul de infectări va scădea drastic, iar starea de alertă ar putea fi ridicată, Rafila spune că masca de protecție va rămâne obligatorie la interior, iar aceasta ar fi una dintre ultimele restricții care se vor ridica.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes