Connect with us
Publicitate

Administrație

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vizitat spitalul din Făgăraș. Astăzi, oficialul ajunge la unitatea medicală din Codlea

Publicat

pe

Ministrul Sănătății vizitat, weekend-ul trecut, Spitalul Municipal „Dr. Aurel Tulbure” din Făgăraș, al doilea spital ca mărime din județul Brașov. Vizita a avut ca scop evaluarea stadiului investițiilor și a stării actuale a infrastructurii medicale în cadrul acestei importante unități spitalicești, scrie fagarasultau.ro.

Publicitate

Unitatea medicală joacă un rol vital în asigurarea serviciilor medicale pentru Făgăraș și pentru Țara Făgărașului. Într-o încercare de a îmbunătăți calitatea și accesibilitatea serviciilor de sănătate, acest spital a fost desemnat ca unul dintre obiectivele prioritare pentru investiții și modernizare.

„Vizita noastră la Spitalul Municipal din Făgăraș are ca scop principal evaluarea progresului investițiilor și a stării generale a infrastructurii spitalului. În contextul eforturilor guvernamentale de a îmbunătăți sistemul de sănătate din România, este extrem de important să ne asigurăm că fiecare unitate medicală oferă servicii de înaltă calitate și că este bine pregătită să facă față nevoilor pacienților. Ministerul Sănătății contribuie cu peste 7,5 milioane de lei la dotarea cu aparatură medicală de ultimă oră a acestui spital și cu peste 40 de milioane de lei fonduri nerambursabile din PNRR. Susținem autoritățile locale care au vocația dezvoltării sistemului medical pentru locuitorii pe care îi reprezintă”, a declarat Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministrul Rafila și ceilalți oficiali au vizitat diferite secții ale spitalului, au discutat cu personalul medical și au evaluat stadiul lucrărilor de modernizare și extindere a infrastructurii spitalicești. De asemenea, s-a pus un accent deosebit pe asigurarea unei infrastructuri adecvate pentru a face față situațiilor de urgență și pentru a crește eficiența serviciilor medicale.

Publicitate

„Suntem profund recunoscători pentru atenția și sprijinul acordat Spitalului Municipal din Făgăraș de către Guvernul României și de către Ministerul Sănătății. Municipalitatea a alocat din bugetul local o sumă de aproape 3 milioane de lei pentru relocarea și modernizarea secției de pediatrie și 250 de mii de lei pentru reamenajarea laboratorului de analize. Ca administrație locală, suntem pregătiți să colaborăm strâns pentru a facilita modernizarea și dezvoltarea acestui spital pentru beneficiul comunității noastre”, a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul municipiului Făgăraș.

Ministerul Sănătății și autoritățile locale se angajează să continue colaborarea pentru a asigura furnizarea de servicii medicale de calitate în Făgăraș și pentru a răspunde nevoilor de sănătate ale comunității.

Astăzi, Alexandru Rafila vizitează și spitalul municipal din Codlea pentru verificarea stadiului investițiilor și evaluării infrastructurii medicale a acestei unități medicale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes