Connect with us
Publicitate

Administrație

Ministrul Muncii: Vârsta de pensionare va fi aceeași și la femei și la bărbați

Publicat

pe

Vârsta de pensionare pentru femei și bărbați va fi aceeași, și anume 65 de ani. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune că Guvernul merge pe egalizarea treptată a vârstei de pensionare.
Potrivit ministrului, în afară de România, doar în Polonia vârsta de pensionare diferă pentru femei și bărbați, scrie Digi24. În prezent, femeile se pensionează la 61 de ani, iar bărbații, la 65.

Publicitate

Raluca Turcan a menționat că actuala lege prevede un plan treptat de egalizare a vârstei de pensionare, astfel încât, atât bărbații, cât și femeile, să iasă la pensie la aceeași vârstă, adică la 65 de ani.

„Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030”, a spus Turcan, apoi a precizat că se merge spre „egalizarea vârstei de pensionare și în niciun caz să nu depășim vârsta de 65 de ani”.

„Acum, vârsta de pensionare a femeilor este 61,7, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, așa prevede actuala legislație. Vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi egală”, a mai adăugat Turcan.

Publicitate

Potrivit ministrului Muncii, românii vor avea o nouă lege a pensiilor până la sfârșitul anului viitor, iar din 2023, își vor putea accesa dosarul privat de pensie în format electronic, după ce întreg procesul de digitalizarea a sistemului va fi finalizat.

Sursa: Digi24

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes