Connect with us
Publicitate

Social

Ministrul Muncii: Cel mai mare salariu al unui angajat la stat poate ajunge la 50.000 de lei, în mână, adică aproximativ 10.000 euro. Sporurile reprezintă 80%

Publicat

pe

Publicitate

Discuțiile din jurul sporurilor salariale ale angajaților de la stat s-au ”aprins” în ultima perioadă, odată ce a fost dezvăluit faptul că mulți dintre cei din sistemul public primesc bani în plus fără motivație. În acest sens, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a mărturisit cât de mare poate fi salariul unui angajat de la stat, cumulat cu sporurile aferente.

”Cel mai mare salariu al unui angajat la stat poate ajunge la 50.000 de lei, în mână, adică aproximativ 10.000 euro. Din această sumă, sporurile ar putea fi în valoare de 80%”, a declarat Raluca Turcan, la Digi24.

În acest sens, ministrul Muncii susține că noua grilă de salarizare va ajuta la transparetizarea și egalizarea salariilor în sistemul public. Noua grilă de salarizare ar trebui să fie gata la sfârșitul anului în curs.

”Prin noua grilă de salarizare vrem să stabililm criteriile de eficiență ale instituțiilor publice. În acest mod, vom avea doar sporuri pentru motivarea angajaților, dar și pentru eficientizarea instituțiilor publice”, a spus Turcan.

Ce își propune noua grilă de salarizare

Publicitate

Potrivit ministrului Muncii, noua grilă de salarizare își propune:

  • stabilirea aceluiași salariu de bază.

”În prezent, există salarii calculate la nivelul lui 2019 și salarii calculate la nivelul lui 2022, cu sporuri și de până la 80%”, a explicat ministrul.

  • sporurile să fie maximum 20% din salariul de bază.

”Am discutat cu premierul și vrem să vedem dacă putem reduce aceste sporuri chiar la 15%”, a mai spus Turcan.

  • reașezarea salariilor de bază pe grila de salarizare.

”Anumite sporuri vor fi anulate sau acordate în sume fixe, nu ca un procent din salariu”, a adăugat ministrul.

În acest context, ministrul Muncii susține că salariile foarte mari ale angajaților de la stat vor scădea, iar cele mai scăzute vor crește.

”Eu nu spun că sporurile trebuie să fie eliminate. Spre exemplu, în segmentul de apărare și ordine publică sunt anumite sporuri care trebuie ajustate și care necesită un sistem de sporuri speciale. În plus, sporul de antenă, pe care mulți îl invocă, din punctul meu de vedere poate fi acordat doar sub forma unei sume fixe”, a conchis ministrul.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes