Connect with us
Publicitate

Social

Ministrul Muncii: 9.500 de beneficiari de pensii speciale cu o medie de 9.600 lei. Instituțiile să vină cu propuneri de calcul

Publicitate

Publicat

pe

În România există 9.500 de beneficiari de pensii de serviciu, care au o pensie medie de 9.600 de lei, existând o diferență uriașă între ce se plătește pe contributivitate și ce vine de la bugetul stat, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan, care cere instituțiilor care beneficiază de pensii de serviciu să vină cu propuneri de modificare.

Publicitate

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a discutat luni cu reprezentanți ai instituțiilor beneficiare de pensii de serviciu, cu excepția celor beneficiare de pensii ocupaționale din sistemul de apărare și ordine publică, în vederea analizării celor 5 variante propuse de minister pentru reașezarea sistemului de pensii speciale din România.

Schimbările preconizate urmăresc reanalizarea factorilor favorizanți și a ponderii dintre aceștia și criteriul contributivității, în stabilirea pensiilor de serviciu.

„Avem 9.500 de beneficiari de pensii de serviciu cu o pensie medie de 9.600 de lei, existând o diferență uriașă între ce se plătește pe contributivitate și ce vine de la bugetul stat.

Publicitate

Pe de altă parte, sunt aproximativ 90.000 de români care au ajuns la vârsta de pensionare și care nu au acces nici măcar la pensia minimă socială, pentru că nu au stagiul minim de contributivitate, de 15 ani. Eu, ca ministru, trebuie să am în vedere și sustenabilitatea și echitatea”, a spus Raluca Turcan.

Aceasta a solicitat reprezentanților instituțiilor ai căror angajați beneficiază de pensii de serviciu în baza unor legi speciale să reanalizeze cadrul legislativ și propunerile Ministerului Muncii și Protecției Sociale și să vină cu propriile propuneri de optimizare.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes