Connect with us
Publicitate

Administrație

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, reacție după acuzele Agent Green care au anunțat că râsul și pisica sălbatică au fost puse „în bătaia puștii pentru vânătoarea de trofee”: „este vorba doar despre evaluarea populației de râși”

Redactia

Publicat

pe

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a vorbit, miercuri, despre o postare de pe Facebook prin care autoritățile sunt acuzate că au declarat pisica sălbatică și râsul drept animale care pun în pericol viața oamenilor.

Este vorba despre o postare realizată de ONG-ul Agent Green. „Râsul și pisica sălbatică, puse de astăzi în bataia puștii pentru vânătoarea de trofee. Ministerul Medului a comis astăzi un abuz cras, declarând pisica sălbatică și râsul drept animale care pun în pericol viața oamenilor.

Ministerul a scos la licitație caietul de sarcini pentru studiul care va sta la baza stabilirii cotelor de împușcare a râsului și a pisicii sălbatice. Mai mult, caietul de sarcini scos la licitație este cu dedicație pentru o entitate din Brașov care ani la rând a umflat numărul de animale sălbatice pentru a susține împușcarea a câtor mai multe suflete”, au scris reprezentanții ONG-ului.

Publicitate

Tanczos Barna a negat că în caietul de sarcini se vorbește despre punerea în pericol a vieții oamenilor, precizând că este vorba doar despre evaluarea populției de râși.

“Postările de pe Faceboook nu sunt binevenite. Dacă nu sunt verificate informațiile, nu este un lucru bun. Caietul de sarcini se referă strict la evaluarea populației de specii strict protejate, nu vorbește nimeni despre vânătoare. Și ceea ce se scrie în postare este o minciună cruntă. Deci nu scrie nicăieri. Am verificat timp de o ora azi dimineață dacă scrie în caietul de sarcini că reprezintă un pericol la adresa vieții umane. Nu am găsit”, a declarat ministrul.

Publicitate

Întrebat de ce are loc această evaluare, ministrul a explicat că nu este normal să nu se știe nimic despre populațiile protejate de lege.

„Evaluarea este utilă pentru că de cinci ani nu a făcut nimeni o evaluare a populațiilor de animalelor protejate, strict protejate și nu știm ce se întâmplă cu ele. A proteja un animal sălbatic nu înseamnă că nu ne uităm nici măcar la ele i nu știm ce se întâmplă cu ele. Nu știm dacă populația a crescut, a scăzut, nu știm dacă există factori de amenințare la adresa populației respective, că nu se fac evaluări.

E cea mai mare greșeală a ministerului de a nu face nimic. Populațiile trebuie să fie evaluate periodic că să vedem ce se întâmplă cu ele. Nu are nicio legătură cu vânătoarea și personal cred că râsul trebuie eliminat definitiv de pe lista speciilor vânate. Este părerea mea personală și cât timp noi încercăm să facem ceva, cineva să lanseze fake-uri nu este corect„, a punctat Tanczos Barna.

Publicitate

„Râsul și pisica sălbatică, puse de astăzi în bătaia puștii”. Agent Green aduce acuze grave la adresa unei firme din Brașov și a Ministerului Mediului

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea
Publicitate
Publicitate

De Interes

>