Connect with us
Publicitate

Social

Ministrul Educației vrea să schimbe vacanțele elevilor: “N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun”

Publicitate

Publicat

pe

Sorin Cîmpeanu se gândește să modifice structura anului școlar. Ministrul își dorește ca în anul următor școlar semestrele să fie altfel structurate, iar vacanța de iarnă să fie mai lungă.

Publicitate

Ministrul se gândește să facă o nouă structură a anului școlar care să includă o vacanță mai lungă de iarnă, însă și încheierea semestrului 1 mai devreme decât până acum.

„Sunt optimist, până azi am lucrat la structura anului școlar 2021-2022. Îmi doresc să punem lucrurile în regulă și din această perspectivă. Îl văd cu început de școală în septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, un prim semestru care se încheie înainte de vacanța de Crăciun”, a spus Cîmpeanu la o televiziune de știri.

„N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanța de Crăciun și Anul nou, să te întorci la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun, să iei note și apoi să intri în altă vacanță. Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a evaluat, elevii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii pot pleca de asemenea în vacanță, o vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care începe semestrul 2”, a adăugat el.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes