Connect with us
Publicitate

Eveniment

Ministrul Economiei, despre cea mai mare fabrică de pulberi din Europa, care se va construi în judeţul Braşov: „Am fost selectaţi de către Comisia Europeană”

Publicat

pe

Publicitate

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, a declarat vineri că o fabrică de pulberi va fi construită în România în cadrul unui proiect cu grupul german Rheinmetall și va fi, din punct de vedere al tehnologiei, una dintre cele mai performante din lume, transmite Agerpres.

Întrebat, în cadrul unei vizite de lucru efectuate în oraşul Cugir, despre posibilitatea construirii în judeţul Braşov a unei fabrici de pulberi, Ştefan Radu Oprea a spus că informaţia pe care o poate da este cea spusă şi de către premierul Marcel Ciolacu.

„Vom construi în România probabil una dintre cele mai performante fabrici de pulberi din lume, ca tehnologie, la ora actuală. Suntem într-un proiect cu compania germană Rheinmetall şi ROMARM. Am fost selectaţi de către Comisia Europeană pe programul ASAP, pe programul de producere a muniţiei şi pulberilor. Suntem într-un plin proces de a face contractul posibil”, a declarat ministrul.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, în 17 martie, că România va avea o modernă fabrică de pulberi pentru muniţie, la care va fi partener şi Uniunea Europeană.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes