Connect with us
Publicitate

Administrație

Ministrul Digitalizării, la Brașov: Cinci ani ar fi un termen rezonabil ca românii să scape de obligaţia de a duce hârtii la instituţii

Publicitate

Publicat

pe

assorted files

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, a estimat joi, la Braşov, că „un termen rezonabil” în care românii ar putea scăpa de obligaţia de a prezenta instituţiilor statului dosare voluminoase, conţinând copii scrise ale unor documente, ar fi de cinci ani.

Publicitate

Totodată el a spus că „este foarte bună” iniţiativa legislativă a deputatului PNL George Tuţă, depusă recent la Parlament, care prevede ca instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale sau locale să nu aibă dreptul să solicite persoanelor fizice sau juridice, pentru soluţionarea unui serviciu public, copii după avize sau alte documente care au fost emise de instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale.

„Premisele sunt favorabile din punct de vedere tehnic şi se datorează faptului că marea majoritate aplicaţiilor achiziţionate de statul român folosesc acelaşi sistem de baze de date. Şi când spun marea majoritate, mă refer la aproape 80% şi aceasta uşurează interoperaţionalizarea lor, iar aceasta poate fi realizată în 3-4 ani de zile. Mi se pare o iniţiativă foarte bună a lui George Tuţă, şi am şi declarat-o anterior depunerii acesteia în Parlament, ca la un moment dat cetăţenii să ajungă să refuze să mai ducă copii sau să se plimbe de la un ghişeu la altul pentru că sarcina aceasta trebuie să fie preluată de stat şi pentru asta trebuie să stabilim o dată. Deci, în 3-4 ani, e posibil să trăim această minune”, a spus Teleman într-o conferinţă de presă.

El a precizat că „cel mai devreme vom începe să scăpăm de dosare în 2024”, menţionând că un termen rezonabil ar fi cinci ani, „pentru a spune că nu vom mai folosi şi instituţiile nu vor mai cere dosare”.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes