Connect with us
Publicitate

Social

Ministrul de Interne: Organizarea de evenimente este interzisă în noaptea de Înviere

Publicitate

Publicat

pe

Ministrul de Interne, Lucian Bode, i-a avertizat pe amatorii de petreceri că organizarea de evenimente este interzisă în noaptea de Înviere, sâmbătă spre duminică. ”Nu vom ezita să dispunem măsurile legale care se impun în cazul în care normele sunt încălcate”, a anunțat Bode, miercuri seară, la B1 TV, potrivit News.ro.

Publicitate

Ministrul estimează că peste 1,7 milioane de persoane sunt aşteptate la slujbele religioase. ”Vom avea peste 14.000 de efective în teren”, a punctat Bode.

”Organizarea de evenimente publice şi private este interzisă şi vă spun foarte clar: nu vom ezita să dispunem măsurile legale care se impun în cazul în care normele sunt încălcate”, a transmis ministrul de resort.

Lucian Bode a spus că se știe clar că restaurantele sunt închise în funcţie de incidenţa cumulată în ultimele 14 zile la mia de locuitori.

Publicitate

”Se închid la ora 22.00 cu o capacitate de 50%, de exemplu, dacă incidenţa e sub 1,5, iar Hotărârea CNSU e foarte clară: e interzisă desfăşurarea activităţilor în baruri, cluburi şi discoteci, în această perioadă”, a declarat ministrul.

Bode a explicat că Paştele Catolic, dar şi Floriile au trecut fără incidente majore, doar de Florii participând peste 730.000 de oameni la slujbele religioase.

Paștele ortodox va fi celebrat pe 2 mai. În noaptea dinspre 1 spre 2 mai, pentru ca ortodocșii să poată participa la slujba de Înviere, va fi ridicată carantina de noapte, iar oamenii vor putea circula liber până la 5 dimineața.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes