Connect with us
Publicitate

Social

Ministrul Culturii așteaptă certificatul european de vaccinare: Evenimentele în aer liber, fără limită de spectatori, dacă toți fac dovada că s-au imunizat

Publicitate

Publicat

pe

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat, luni, la Antena 3, că introducerea certificatului de vaccinare la nivel european va schimba total condițiile în care se pot desfășura spectacolele în aer liber în timpul pandemiei.

Publicitate

“Cam într-o lună și jumătate – două, vom avea o imagine mai clară în ceea ce privește numărul de vaccinări la nivel european. Dacă se ajunge la un acord pe marginea așa-numitului pașaport verder, a certificatului de vaccinare la nivel european, voi pleda ca evenimentele în aer liber să se desfășoare fără limită de spectaatori dacă toți participanții fac dovada că s-au vaccinat”, a spus Gheorghiu.

Între timp, Gheorghiu sfătuiește publicul din județele cu incidența de peste 3 la mie, unde cinematografele și sălile de spectacole sunt închise publicului, să se reorienteze către muzee.

“Sunt circuite bine făcute, se respectă distanțarea și reprezintă (muzeele) un factor de risc foarte mic. Câtă vreme arta spectacolelor este suspendată, ne putem reorienta către muzee”, crede ministrul Gheorghiu.

Publicitate

El a insistat că doar în anumite județe – Brașov, Timiș, Cluj, Ilfov și în municipiul București – a fost depășit pragul de 3 la mie iar în restul județelor activitatea teatrelor și cinematografelor se poate desfășura, cu respectarea limitărilor referitoare la numărul de spectatori în funcție de rata de infectare.
Practica accesului la evenimente artistice pe baza dovezii efectuării vaccinului anti-COVID este deja în vigoare în Israel, țară unde autoritățile au reușit să vaccineze majoritatea populației. Primăria din Tel Aviv a organizat, vineri, primul concert în aer liber de la începutul pandemiei iar evenimentul a arătat că, din perspectiva autorităților acestei țări, viitorul este strict și plin de restricții pentru cei care nu fac dovada că s-au vaccinat

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes