Connect with us
Publicitate

Social

Miniștrii Vlad Voiculescu şi Raluca Turcan, sancţionaţi pentru nepurtarea măştii. Ministrul Lucian Bode: „Nimeni nu este mai presus de lege”

Redactia

Publicat

pe

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat astăzi, 31 martie 2021, faptul că absolut nimeni nu este mai presus de lege, de aceea inclusiv Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii și Raluca Turcan, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale vor fi sancționați pentru nepurtarea măștii de protecţie în spațiile publice.

”Sunt 2 chestiuni: am spus de fiecare dată și o repet că nu sunt adeptul sancțiunii de dragul sancțiunii. Rolul nostru este în principal de prevenție. Weekend-ul trecut am avut o medie de 103.000 de cetățeni verificați pe zi și 8400 au fost amendați. Deci nu toți au fost amendați, pentru că avem prevenție. Nimeni nu este mai presus de lege, suntem egali în fața legii, nici doamna Raluca Turcan, nici domnul Vlad Voiculescu.

Eu am spus foarte clar: toți suntem egali în fața legii și toți trebuie să răspundem în fața legii. Toți suntem egali în fața legii, și toți trebuie să răspundem în fața legii. Conform legii, o sancțiune aplicată la Legea 55 poate fi transmisă către cel care a încălcat acea lege în termen de șase luni.”, a spus Lucian Bode.

Publicitate

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, filmat fără mască pe holurile Parlamentului
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost filmat, în urmă cu două zile, 29 martie 2021, pe holurile Parlamentului, în timp ce nu avea masca de protecţie împotriva noului coronavirus.

Oficialul a stat circa 20 de minute fără masca de protecţie, timp în care a purtat o discuție telefonică şi chiar s-a salutat cu câţiva colegi.

Publicitate

După cele 20 de minute, Vlad Voiculescu a fost invitat într-un birou de un coleg de la USR-PLUS moment în care abia atunci şi-a pus masca de protecţie.

Conform legislaţiei, masca de protecţie trebuie purtată în orice spaţiu public închis și deschis, aşa cum este şi holul Parlamentului.

„Pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei,în conformitate cu condițiile impuse de Ordinul Comun MS-MAI nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă”, se arată în legislaţia aflată în vigoare.

Publicitate

Voiculescu, primul mesaj după ce a fost fotografiat fără mască pe holurile Parlamentului
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut o reacție vis a vis de acest eveniment, pe Facebook, după ce a fost fotografiat, luni, 29 martie 2021, fără mască de protecție pe holurile Parlamentului, deși conduita sanitară prevede că portul măștii este obligatoriu în toate spațiile închise.

„Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca”, a scris, luni, pe Facebook, Vlad Voiculescu.

„Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a conchis ministrul Sănătății.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea
Publicitate
Publicitate

De Interes

>