Connect with us
Publicitate

Administrație

Ministerul Sănătății a respins proiectul pentru finanțarea construcției Spitalului Regional Brașov, prin PNRR

Publicat

pe

Publicitate

Visul construirii unui spital regional în Brașov pare tot mai îndepărtat. Ministerul Sănătății a anunțat astăzi că proiectul pentru realizarea unității medicale cu fonduri din PNRR a fost respins. Specialiștii din minister au finalizat evaluarea celor 46 de dosare de finanțare depuse în cadrul apelului Infrastructură spitalicească publică nouă aferent PNRR.

Dintre acestea, 42 au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute într-o hotărâre de Guvern și vor intra în următoarea etapă de analiză în vederea acordării punctajului conform metodologiei de evaluare.

Cele trei proiecte respinse de specialiștii din Sănătate, pe motiv că ar costa prea mult, sunt construcția Spitalului Regional de Urgență Brașov, a Spitalului Județean Sibiu și a Spitalului de Urgență Focșani. De asemenea, a fost respins şi proiectul de extindere, modernizare şi dotare Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi, deoarece propunerea nu se regăseşte în cadrul listei predefinite de obiective de investiţii.

„Trei obiective de investiții au fost respinse pentru că au depășit bugetul maxim de 199.99 milioane de Euro/proiect, aferent finanțării din PNRR, conform Hotărârii Guvernului nr. 1237/2022. Acestea vor putea fi finanțate din alte surse bugetare. Un obiectiv a fost respins pentru că nu se regăsea în lista predefinită de 49 de obiective de investiții înscrise de către Ministerul Sănătății în mandatul Guvernului precedent (Guvernul Cîțu) și aprobată de Comisia Europeană. Din lista predefinită de 49 de obiective, pentru patru nu au fost depuse solicitări de finanțare”, au declarat reprezentanții Ministerului Sănătății

Publicitate

În urmă trei săptămâni, Consiliul Local a aprobat într-o ședință depunerea proiectului de finanțare prin PNRR a Spitalului Regional Brașov. Potrivit referatului de aprobare, propunerea de investiții trebuia să fie de puțin peste 989,5 milioane lei, iar obiectivul să fie gata până în 30 iunie 2026.

Însă, costul investiției este estimat la 2,3 miliarde de lei, echivalentul a peste 440 milioane de euro, potrivit datelor prezentate anterior de municipalitate. În lista de investiții pentru PNRR, spitalul Regional Brașov era pe locul 30, iar din cauza costurilor prea mari, dosarul a fost respins.

În schimb, eligibile pentru a primi finanțare au rămas proiectele de construire a unui nou corp de clădire la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Brașov și de construire a unui nou pavilion la Spitalul Militar Regina Maria din Brașov.

Lista completă a obiectivelor care vor intra în a doua etapă de evaluare poate fi consultată AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes