Connect with us
Publicitate

Economic

Ministerul Mediului alocă 384 de milioane lei pentru oraşele care vor să aibă ilumiat stradal cu tehnologie LED

Publicat

pe

Ministerul Mediului anunță că, din data de 13 iulie, primăriile din țară sunt așteptate să depună dosarele de finanțare pentru noul program Iluminat Public Ecologic, derulat prin Administrația Fondului de Mediu. Sesiunea de depunere a dosarelor va fi deschisă până în 10 septembrie.

Prin noul program se alocă în acest an 384 milioane lei pentru a înlocui corpurile de iluminat stradal energofage cu tehnologii LED.

Conform programului, localitățile cu până la 4.000 de locuitori pot primi până la 500.000 de lei pentru un astfel de proiect, în timp ce acelea cu peste 4.000 de locuitori pot accesa prin AFM sume de până la 1.000.000 de lei.

„Acest nou program vizând iluminat public stradal va reduce cu până la 40% consumul de energie electrică din fiecare oraș din România. În acest fel, dincolo de reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, vom obține și o scădere consistentă a facturii locale și naționale la electricitate. Bugetul alocat pentru 2020 va permite ca circa 700 de localităţi din România să pornească aceste investiţii şi să beneficieze de o susţinere financiară de maximum 90% pentru proiecte de eficientizare energetică a iluminatului public”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe.

Publicitate

Ghidul Programului poate fi consultat aici: https://bit.ly/2AOVYXD

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes