Connect with us
Publicitate

Eveniment

Milionarul fugar Ioan Neculaie a fost capturat. Omul de afaceri brașovean a fost depistat în Grecia, la Salonic

Publicat

pe

La mai bine de o săptămână de când a primit o condamnare de 2 ani și două luni de închisoare cu executare, milionarul brașovean Ioan Neculaie a fost capturat. După ce Curtea de Apel Brașov a dat sentința definitivă, a fost emis mandatul de executare a pedepsei, iar polițiștii au mers la domiciliul său pentru a-l aresta. Oamenii legii nu l-au găsit acasă, nici la telefon nu a putut fi contactat, așa că fostul patron al FC Brașov a fost dat în urmărire națională, iar mai apoi pe numele său a fost emis un mandat european de arestare.

Publicitate

Astăzi autoritățile au anunțat că brașoveanul de 64 de ani a fost depistat în Grecia, în orașul Salonic.

„Având în vedere mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 21.01.2022, pe numele numitului Neculaie Ioan, condamnat definitiv la o pedeapsă cu închisoarea, de 2 ani și 2 luni cu executare, pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul armelor și munițiilor, în urma activităților investigative efectuate de Inspectoratul de Poliție Brașov, cu sprijinul comenzii IGPR, în colaborare cu DOS, DIC, CCPI, Centrul SELEC, polițiștii greci, coordonați de șeful ENFAST din nordul Greciei, astăzi, 29.01.2022, au depistat persoana urmărită pe numele căreia fusese emis un mandat european de arestare și au condus-o la sediul organului competent, în vederea confirmării și punerii în executare a mandatului. Activitățile au fost coordonate de Parchetul Ca de pe lângă Curtea de Apel Brașov”, au anunțat surse din cadrul anchetei.

Vă reamintim că fostul patron al FC Brașov este acuzat că în 2017 ar fi tras cu o armă de vânătoare, chiar pe proprietatea pe care o deține la Timișul de Jos. Surse apropiate de omul de afaceri au povestit la acea vreme că Neculaie ar fi cerut unui angajat să îi pregătească mașina pentru a merge la vânătoare într-o pădure din apropierea Brașovului. Înainte de plecare, milionarul ar fi observat că autoturismul ar fi avut pană, el s-ar fi enervat la culme și ar fi tras câte un foc de armă și în celelalte roți.

Publicitate

Speriați, oamenii care locuiesc în apropiere au sunat la 112 când au auzit împușcăturile. Polițiștii care au ajuns la casa milionarului l-au luat la întrebări pe Neculaie și tot atunci au descoperit că arma și muniția pe care le avea ar fi fost deținute ilegal. Oamenii legii i-au făcut dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar după un șir lung de procese Curtea de Apel Brașov a dat sentința definitivă: doi ani și două luni de închisoare cu executare.

Urmează ca autoritățile din România să ceară extrădarea omului de afaceri brașovean, proces care ar putea dura câteva săptămâni. Odată ce va reveni pe meleagurile natale, milionarul Ioan Neculaie va ajunge în spatele gratiilor acolo unde își va ispăși pedeapsa. Procurorii ar putea cere o pedeapsă suplimentară pentru faptul că a fugit din țară odată ce a fost condamnat,.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes