Connect with us
Publicitate

Eveniment

„Milionarul de carton”. Așa îl denumesc cunoscuții pe omul de afaceri din Brașov, Călin Donca. Apropiații spun că imaginea familistului convins și a afaceristului prosper ar fi doar de fațadă

Publicat

pe

sursa foto: www.kfetele.ro
Publicitate

Milionarul de carton. Așa este caracterizat de cunoscuți celebrul om de afaceri Călin Donca. Oamenii din anturajul său spun că bogăția cu care se fălea pe internet ar fi doar o fațadă. Scopul lui ar fi fost să arate urmăritorilor că investițiile în criptomoneda lansată de el și în parcurile fotovoltaice ar fi cheia spre succes. Nici măcar latura de familist convins în care poza pe rețelele sociale nu ar fi reală, spun gurile rele. Anchetatorii au făcut noi percheziții la vila impresionantă pe care Donca o are în Brașov, anunță Kanal D.

Un tată model, un soț iubitor și un om de afaceri prosper. Asta era imaginea pe care Călin Donca și-a creat-o pe rețelele de socializare. În realitate însă, cei care îl cunosc spun că portretul familiei perfecte ar fi fost doar o fațadă. Nici măcar averea cu care se lăuda așa zisul milionar nu ar exista, spun cunoscuții.

„Ăsta era un milionar de carton, domnule. Ca să fim serioși. Totul a fost o fațadă, bineînțeles. S-a folosit de tot ce a făcut, inclusiv de copii, familie și așa mai departe ca să pozeze, să pară o persoană foarte, să zic așa, exemplu, model”, a spus un vecin.

„Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”, a spus un alt vecin.

Publicitate

Prin stilul său de viață excentric, Călin Donca ar fi încercat să atragă parteneri, dar și persoane influente care să îi promoveze afacerile. Artistul Dorian Popa se numărăr printre cei care și-au asociat imaginea cu cea a omului de afaceri din Brașov.

„M-am intalnit cu Călin Donca, ce parea a fi un om de bună credință. Am fost acolo și am vazut parcurile. Într-adevăr, este drept, în momentul în care au început să treacă lunile și întrebam eu, personal cel puțin, ce se întâmplă cu încasările noastre, mi se răspundea că este o treabă de birocrație”, a declarat Dorian Popa, pentru Kanal D.

Unul dintre cei care i-au dat lui Călin Donca titlul de „milionar de carton” este celebrul influencer Sliviu Faiar. În vlogurile sale, tânărul a vorbit despre această practică răspândită tot mai mult pe rețelele sociale.

„Asta este o tactică pe care o folosesc absolut toți acești milionari de carton care se duc la vedete, la influenceri, la persoane publice, chiar și la politicieni și în schimbul a ceva, n-avem de unde să știm a ce, pentru că nu este obligatoriu să fie bani, obțin publicitate”, a spus influencer-ul Silviu Faiar, pentru aceeași sursă.

În dosarul deschis de procurorii DIICOT, pe numele lui Călin Donca, sunt cercetate fapte de înșelăciune, evaziune fiscală sau delapidare. Cele 18 firme controlate de omul de afaceri au intrat în vizorul anchetatorilor care cercetează inclusiv felul în care a fost tranzacționată criptomoneda creată chiar de el. Dar ancheta a fost extinsă, iar acum sunt vizate și posibile fapte ilegale cu parcurile fotovoltaice. Perchezițiile au continuat joi la casa familiei Donca.

În spatele geamurilor fumurii și ascuns după contabila sa, care este suspectă în același dosar de corupție, Călin Donca nu a mai vorbit cu jurnaliștii. Ascunsă pare că stă și soția omului de afaceri. Apropiații spun că parcă femeia a intrat în pământ pentru că la mesaje nu răspunde, iar telefonul îl are închis.

Călin Donca va ajunge luni, din nou, în fața instanței. La Curtea de Apel din Brașov se va judeca contestația la măsura arestului preventiv.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
2 Comentarii

1 Comentariu

  1. Papa di Gio

    23 septembrie, 2023 at 8:48 am

    Asemenea persoane sunt cu sutele la noi în țară, mai ales politicieni.

  2. Vasile Vasile

    24 septembrie, 2023 at 11:06 am

    Avem milionari de carton, generali de carton, doctori de carton. Și te miri că nu mai avem păduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes