Connect with us
Publicitate

Social

Milionarul brașovean, Ioan Neculaie nu scapă de închisoare. Magistrații au respins recursul în casație, iar omul de afaceri urmează să fie extrădat din Grecia

Publicat

pe

Ultima cale de atac a sentinței în urma căruia Ioan Neculaie a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu executare a fost un eșec pentru milionarul brașovean. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins ca nefondat recursul în casație formulat împotriva deciziei din 21 ianuarie 2022, dată de judecătorii Curții de Apel din Brașov.

Publicitate

Iată soluția pe scurt a instanței:

„Respinge, ca nefondat, apelul declarat de apelantul Nicolae Ion împotriva sentinţei penale nr. 71/F din data de 20 aprilie 2022, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I penală. Obligă apelantul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 1012 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă”.

Fostul patron al FC Brașov și al fabricii de autocamioane Roman a fugit din țară cu puțin timp înainte să afle sentința judecătorilor brașoveni. Milionarul, în vârsă de 65 de ani, a fost dat în urmărire internațională și a fost capturat în Grecia, într-o zonă luxoasă din orașul Salonic. El a fost filat de polițiștii eleni după ce a închiriat un Mercedes de lux.

Publicitate

Au trecut cinci luni de la condamnarea omului de afaceri, iar până acum autoritățile de la Atena nu l-au extrădat pe Ioan Neculaie, deși există și acolo o soluție definitivă dată de o instanță pentru extrădarea acestuia. El are de executat 2 ani și 2 luni de închisoare, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Mai exact, pentru că a tras cu o armă de vânătoare în roţile maşinii sale, pentru că s-ar fi enervat că angajatul său care trebuia să îi pregătească autoturismul nu a văzut că o roată avea pană.

Pedeapsa pentru acestă faptă a fost de opt luni de închisoare, dar Ioan Neculaie mai avea o condamnare din trecut, de doi ani de închisoare, tot pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, pentru care a stat în închisoare din noiembrie 2017 până în iulie 2018. Pentru că mai avea de executat un an și patru luni din pedeapsa veche, instanța i-a anulat eliberarea condiționată și a adăugat la condamnarea de opt luni și acest rest de pedeapsă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes