Connect with us
Publicitate

Social

Milionarul brașovean care și-a ucis bunica, în urmă cu trei ani, a fost eliberat. Dan Cămârzan era internat într-un spital de psihiatrie

Publicat

pe

Și-a ucis bunica, dar a scăpat de închisoare. Este deznodământul în cazul celebrului milionar brașovean, Dan Cămârzan care în 2019 a omorât-o cu bestialitate pe bunica lui, chiar în casa în care locuiau. Acum Cămârzan este un om liber, după cei doi ani petrecuți într-un spital de psihiatrie, anunță fanatik.ro.

Publicitate

Expertizele psihiatrice făcute la scurt timp după atacul brutal au arătat că afaceristul nu avea discernământ în momentul în care a ucis-o pe bunica sa, astfel că din punct de vedere penal nu putea fi tras la răspundere. Acesta este și motivul pentru care milionarul nu a mai fost trimis în spatele gratiilor.

Potrivit jurnaliștilor Fanatik, luna trecută, Judecătoria Beiuș a admis cererea lui Cămârzan de înlocuire a măsurii de siguranță a internării medicale la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Ștei. Magistrații au dispus liberarea petentului din spital fără nicio altă restricție în afară de obligarea acestuia de a urma tratament medical ambulator.

Hotărârea a avut la bază un raport de expertiză medico-legală favorabilă lui Cămârzan, emisă de Institutul de Medicină Legală Timișoara pe 18 mai 2022. Afaceristul a fost reprezentat în instanță de un avocat din oficiu, al cărui onorariu va fi plătit parțial din fondurile Ministerului Justiției. Până la această dată, procurorii nu au atacat decizia judecătorilor bihoreni, deși aveau la dispoziție 3 zile de la comunicarea copiei minutei.

Publicitate

Oribila crimă s-a petrecut pe data de 6 mai 2019. După o ceartă cruntă pe care a avut-o cu bunica sa, Dan Cămârzan a lovit-o până când femeia și-a dat ultima suflare. De față la aceste scene terifiante au fost sora, dar și mama milionarului. Ele au fost și cele care au sunat la 112. Medicii ajunși la casa omului de afaceri nu au reușit să o mai salveze pe bătrână.

Inițial, brașoveanul a fost arestat preventiv, la scurt timp după atac. Declarații halucinante a făcut, la acea vreme, atât în fața instanței cât și a jurnaliștilor.

„Reporter: Domnule Cămârzan, de ce v-ați omorât bunica?
Dan Cămârzan: Nu, aș putea să vorbesc, dacă… Nu este vorba de mama, este vorba de tata. Bunica este tata.
Reporter: Ce înseamnă bunica este tatăl dumneavoastră?
Dan Cămârzan: Păi gândiți-vă…
Reporter: Ce relație aveți cu tatăl dumneavoastră?
Dan Cămârzan: Păi am aflat acum de curând.
Reporter: Ce ați aflat?
Dan Cămârzan: Gândiți-vă la Sfinxul de pe…deasupra de la Sinaia. Și la capul de acolo ce presupune, cum este viața veșnică. Cineva fură corpul oamenilor”, spunea Cămârzan în 2019, în fața jurnaliștilor care îl așteptau la instanță.

Astfel de conversații avea foarte des cu orice persoană cu care ajungea să discute. El se declara „român născut viu” și devenise adept al „mișcării suveranilor”, adică nu recunoștea actele de identitate ale statului român și circula pe drumurile publice cu mașini neînmatriculate. Cămârzan a avut chiar și propriul canal de Youtube, pe care l-a numit „I am God”. În videoclipurile sale spunea că este trimisul lui Dumnezeu pe Pământ.

Fostul milionar a ajuns celebru prin excentricitățile sale. În 2008, omul lua elicopterul ca să ajungă în cluburile din Mamaia, unde cheltuia chiar și 15.000 de euro pe o sticlă de șampanie. Declinul lui Dan Camarzan a început odată cu prăbușirea afacerilor imobiliare, dar și după ce soția lui l-a părăsit. În urmă cu câțiva ani, averea lui Dan Cămârzan era estimată la aproximativ 30 de milioane de euro.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes