Connect with us
Publicitate

Turism

Micul oraş aflat la doar 70 de kilometri de Braşov care este invadat de turişti. Străinii sunt uluiţi. De ce vin atât de mulţi

Publicat

pe

Publicitate

Sezonul concediilor a început, iar pe harta vacantelor românilor se află şi oraşul mic din România care a fost invadat de turişti. Autorităţile locale abia fac faţă celor peste 500.000 de turişti care ajung aici.

Mica localitate de doar 1.300 de locuitori a fost descoperită de curând şi de străini, aceştia admirând peisajele şi fiind cuceriţi de aerul curat şi de tratamentele balneare.

Oraşul mic din România care este sufocat de turişti

Băile Tuşnad numără puţin peste 1.300 de locuitori permanenţi, însă în sezonul cald, aici ajung sute de mii de turişti. Asta face ca şoselele, parcările şi hotelurile să fie pline ochi. Considerat a fi Perla Harghitei, micuţa, dar cocheta urbe a cucerit străinii. Aerul curat, priveliştea ruptă din Rai, tratamentele balneare unice, dar şi faptul că aici se află cea mai mare mofetă din lume au transformat oraşul mic din România într-un adevărat magnet, transmite bugetul.ro.

Publicitate

Şi proximitatea faţă de oraşe mai mari şi cu potenţial turistic, precum Braşov, Miercurea Ciuc sau Sfântu Gheorghe, ajută enorm. Pachetele de tratament precum băile termale sunt şi ele la mare căutare. Aici, se pot trata afecţiuni precum cele cardiovasculare, digestive, ale sistemului nervos sau endocrine.

Alte obiective turistice ale locului sunt Lacul Sfânta Ana (singurul lac într-un crater dn România), pădurile dacice din apropiere sau Piatra Şoimilor . În centrul staţiunii se află Lacul Ciucas, iar în oraş mai poate fi vizitat şi Muzeul Apei Minerale.

Cea mai mare mofetă din lume se află în Băile Tuşnad

Dacă străinii vin aici pentru frumuseţile locului şi pentru aerul curat, ei, bine, mulţi nu ştiu că mofeta din Băile Tuşnad este şi cea mai mare din lume. Aceasta a fost descoperită în 1895 pe malul drept al Oltului şi a fost cunoscută ani la rând drept groapa de sulf a lui Imets, după numele celui care a văzut-o prima oară – Imets Fulop Jako.

Gazele din această mofetă conţin peste 85% dioxid de carbon, fiind perfecte pentru probleme cardiovasculare, pentru persoanele care suferă de reumatism sau chiar de boli nervoase, susţin specialiştii.

Miracolul mofetelor este un fenomen unic în lume, iar România se poate mândri cu aşa ceva. Acestea apar prin „crăpăturile scoarței terestre în fazele finale ale activității vulcanice, prin foraje sau prin degazeificarea apelor minerale„. Un alt lucru inedit este faptul că cele din ţara noastră conţin gaze rare, precum heliu şi radon, spre deosebire de cele din Italia, Franţa sau Statele Unite ale Americii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes