Connect with us
Publicitate

Social

Metoda „Furculiţa” de furat bani din bancomate. La ce trebuie să fii atent, când ești la bancomat

Publicat

pe

Hoţii profesionişti şi-au perfecţionat metodele prin care fac rost de bani. Una dintre acestea se numeşte „Furculiţa“ şi este folosită la sustragerea de bani din bancomate.

Metoda consta în introducerea unui dispozitiv artizanal tip „furculiţă“ în fanta de eliberare a banilor, fantă care, în prealabil, este forţată cu un obiect ascuţit, notează Adevarul.ro.

Odată introdus, dispozitivul reţine prin agăţare sumele de bani pe care posesorii de carduri doreau să le retragă. Astfel că, deşi efectuau operaţiunile obişnuite pentru retragerea de numerar, oamenii nu primeau suma solicitată, fiindu-le restituit doar cardul.

În realitate, suma solicitată de clienţi era eliberată şi contul era debitat, însă banii erau opriţi în „furculiţa“ introdusă prin fanta rejectoare.

Publicitate

Utilizatorul credea că bancomatul are o eroare de funcţionare şi pleca, iar infractorii scoteau atunci dispozitivul, împreună cu sumele de bani debitate din cont.

Această metodă a fost aplicată de trei ori în municipiul Sebeş, de trei bărbaţi, unul din Braşov şi trei din Hunedoara. În două cazuri au reuşit să sustragă suma de 750 de lei, a treia încercare fiind un eşec după ce clientul băncii a reuşit să ridice banii solicitaţi, rămaşi blocaţi în fanta de eliberare.

Dispozitivul tip „Furculiță” folosit de escroci

Filmaţi de camerele de la bancomate
Între orele 18.33 şi 20.00, ei au instalat sistemul de furt bani în spatele fantei de la trei ATM-uri. Au părăsit de fiecare dată zona şi au urmărit până a venit primul client. După ce acesta pleca dezamăgit că nu a obţinut banii solicitaţi, s-au prezentat imediat pentru a încasa banii.

Aurel S. manevra fanta bancomatului, iar ceilalţi doi stăteau în spatele acestuia pentru a bloca contactul vizul al altor persoane cu ATM-ul. În primul caz au reuşit să fure 600 de lei, iar în al doilea au obţinut 150 de lei. Cei trei au fost, însă, filmaţi de camerele de luat vederi cu care erau dotate bancomatele, astfel încât identificarea lor a fost o sarcină simplă pentru poliţişti.

Au fost trimişi în judecată în luna iulie 2020 pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Peste aproximativ 1 an, în 7 iunie 2021, Judecătoria Sebeş a pronunţat prima hotărâre. Aurel S. (64 ani), coordonatorul grupului de infractori, a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru aceste fapte, dar fiind recidivist şi având mai multe pedepse la activ s-a ajuns la pedeapsa rezultantă de 8 ani şi 6 luni de închisoare. Acesta a executat deja 3 ani, fiind în prezent închis la Penitenciarul Arad. Florin Daniel C. (25 ani), recidivist şi el, a fost condamnat la 3 ani şi o lună de închisoare cu executare. Mihai Moise Ţ. (31 ani) a primit 9 luni de închisoare cu suspendare, magistratul susţinând că acesta a colaborat cu anchetatorii şi a plătit o parte din prejudiciu.

Hotărârea Judecătoriei Sebeş a rămas definitivă, nefiind contestată de niciunul dintre cei trei inculpaţi.

sursa: Adevarul.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes