Connect with us
Publicitate

Eveniment

Meteorologii au emis avertizări cod galben de ninsori, ploi și vânt puternic. Afectat va fi și județul Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Urmează două zile cu vreme severă în România, anunță specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie. Mai multe avertizări cod galben au fost emise de meteorologi, iar afectat de schimbările bruște ale vremii va fi și județul Brașov.

Începând de luni dimineață, de la ora 5 și până la ora 18.00 vor fi în vigoare două coduri galbene de vânt puternic și ninsori moderate cantitativ. Local la altitudini în general de peste 1500 de metri, în Carpații Meridionali, precum și în Carpații Orientali și în jumătatea nordică a Moldovei va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 centimetri. În zona deluroasă și montană a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură trecător vor fi și precipitații mixte și izolat se va depune polei.

Vântul va prezenta intensificări în sudul Olteniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale de 55…60 km/h și izolat de peste 70 km/h în zona costieră. Local și temporar vor mai fi intensificări ale vântului și în Muntenia și Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Pentru sudul țării, meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ care va fi valabilă până luni dimineață, la ora 10.00.

Publicitate

În intervalul menționat va ploua însemnat cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 de metri. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

Temporar va ploua și în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp, iar în Dobrogea și Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes