Connect with us
Publicitate

Util

Meteorologii anunță ploi și temperaturi scăzute în toată țara. Prognoza detaliată pentru începutul lunii mai

Publicat

pe

După ce ne-am bucurat de câteva zile cu soare, meteorologi anunță o perioadă cu temperaturi mai scăzute decât în mod normal. În plus, ploile revin în majoritatea zonelor țării, iar oscilațiile haotice de temperatură nu vor lipsi din peisaj.

Potrivit cancan.ro, Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru perioada următoare a lunii mai. Potrivit specialiștilor, vremea va fi extrem de oscilantă, ploile fiind și ele prezente în majoritatea zonelor țării.

În Banat, vremea va fi schimbătoare pe toată durata lunii mai. Potrivit meteorologilor vor fi alternanțe între temperaturi în jurul normelor caracteristice sezonului și ușor sub acestea, cu medii ale maximelor între 18 și 22 de grade, cele mai scăzute în între 9 și 12 mai.

În timpul nopții nu se vor înregistra variații semnificative, temperaturile situându-se în jurul valorii de 10 grade. În zilele de 5 și 6 mai temperatura ar putea scădea chiar spre 6-8 grade. Se vor înregistra ploi de scurtă durată în prima săptămână a lunii, pe arii restrânse, mai ales după-amiaza. Probabilitatea ca aria precipitațiilor să se extindă va crește însă ulterior.

Publicitate

În Crișana vremea se va răci începând de astăzi, iar temperaturile vor scădea la 18 grade. Nu vor mai fi însă variații semnificative până la finalul lunii, temperaturile menținându-se în jurul a 20 de grade. Minimele se vor situa între 6 și 10 grade. Cele mai scăzute valori se vor înregistra pe 5 și 6 mai. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra după data de 11 mai. Până pe 8 mai vor fi ceva ploi pe suprafețe mici, dar în general slabe cantitativ. Ulterior va crește probabilitatea ca acestea să acopere arii mai extinse și să devină mai însemnate cantitativ.

În Transilvania vom avea parte de alternanțe termice. Mediile maxime se vor situa între 18 și 21 de grade, iar cele mai scăzute valori se vor înregistra pe 4 mai. Ulterior, temperaturile vor oscila ușor în jurul a 19 grade. Din data de 7 mai va crește probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ. Până la această dată precipitațiile vor fi doar pe arii restrânse și în special în a doua parte a zilei.

În Maramureș vor fi fluctuații de temperatură în prima săptămână a lunii mai. Maximele se vor situa între 18 și 22 de grade, iar temperaturile minime vor fi de 4-5 grade. Până pe 7 mai precipitații se vor înregistra pe arii restrânse, mai ales după-amiaza. Apoi va crește probabilitatea de extindere a acestora.

În Moldova, media temperaturii maxime va fi cuprinsă între 16 și 20 de grade. În cea de a doua săptămână, temperaturile din timpul zilei urmează să crească treptat de la 16 grade până spre 20 de grade. În prima săptămână a lunii, noaptea se vor înregistra temperaturi medii între 3 și 8 grade. În a doua săptămână, temperaturile minime medii crește spre 10 grade. Ploile își vor face simțită prezența mai ales în a doua săptămână a lunii.

În Dobrogea, temperatura maximă va fi în prima săptămână a lunii și se va situa între 13 și 19 grade. La începutul celei de a doua săptămâni, temperaturile din timpul zilei vor coborî spre 17 grade, apoi vor crește la 20 de grade în ultimele zile ale lunii. Temperaturile minime se vor situa între 7 și 9 grade. În a doua săptămână a lunii este posibil să apară precipitațiile.

În Muntenia temperaturile vor oscila de la o zi la alta, mediile încadrându-se între 17 și 21 de grade. În a doua săptămână temperaturile se vor încadra între 20 și 22 de grade. După data de 7 mai crește probabilitatea pentru ploi pe arii extinse.

În Oltenia, în primele zile a lunii se vor înregistra temperaturi diurne între 20 și 21 de grade, urmând să scadă spre 17 grade. Apoi vor crește din nou spre 21 de grade în ultimele zile ale primei săptămâni. În cea de a doua săptămână temperaturile maxime vor fi în medie de 19-21 de grade. Temperaturile nocturne vor crește treptat și se vor încadra între 7 și 10 grade. Din data de 7 mai va crește probabilitatea ca preicipitațiile să fie mai extinse. în prima parte fiind restrânse și slabe cantitativ.

La munte, vremea nu va avea oscilații semnificative pe aproape tot parcursul lunii mai. Mediile temperaturilor maxime se vor situa între 8 și 10 grade, iar ale minimelor între 1 și 4 grade. Meteorologii anunță că din 7 mai va crește probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse și mai însemnate cantitativ.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes