Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Mesajul plin de nervi al unui jurnalist braşovean la adresa clasei politice din România

Publicat

pe

Jurnalistul braşovean Marius Vintilă a răbufnit la adresa clasei politice din România printr-o postare pe pagina personală de Facebook, după ce a găsit în caietul de impresii al abaţiei cisterciene de la Cârţa mesajul unui copil de 7 ani ai cărui părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

„Eryco Matei 7 ani. Vreau să vină mama şi tati acasă”, este mesajul care a stârnit furia jurnalistului.

„Mi-au dat lacrimile, de milă, de neputință, de furie și m-am gîndit că comentariul meu ar trebui să fie <<morții mamii voastre de politicieni, indiferent de partid…>> etc. Dar apoi, după ce am stat și m-am mai liniștit, am ajuns la concluzia că singurul comentariu valabil ar fi <<morții mamii voastre de politicieni, indiferent de partid>>etc”, a fost comentariul plin de nervi şi năduf al jurnalistului braşovean.

Numărul total al copiilor din România care aveau ambii părinţii plecaţi la muncă în străinătate era, la finele lunii decembrie 2019, de 15.858, cu 473 (3%) mai puţini faţă de sfârşitul lui 2018, conform datelor centralizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA).

Publicitate

Totalul copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate era la finalul anului 2019 de 86.263 (mai puţin cu 5.764, respectiv 6,3%, faţă de aceiaşi perioadă a anului 2018). Dintre cei 15.858 de copii cu ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, 14.786 se aflau în îngrijirea rudelor de până la gradul IV, fără măsuri de protecţie, restul fiind plasaţi la un asistent maternal, centre de plasament sau alte familii ori persoane.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes